Stresul, sportul, dieta si sexul

"Ceea ce mananci iti afecteaza viata sexuala, apetitul sexual, performanta sexuala si sanatatea sexuala. "
  • Publicat:
Stresul, sportul, dieta si sexul
no title

Sunt legate in infinite studii. Dintr-unul aflam ca exercitiile fizice ii scapa pe barbati de problemele de erectie si pe femei de libidoul mic, mic, mic. Altele ne spun ca persoanele cu o alimentatie nesanatoasa ajung la probleme medicale, care le distrug viata intima. Si mai sunt cele care pun la zid (cel al dormitorului) stresul.

Cat de multe se stiu in ceea ce pri­veste influenta alimentatiei asu­pra vietii sexuale? Nu prea multe. Inca. Ne lamureste nutritionista Oana Zarnescu: „Majoritatea studiilor clinice sunt inca in desfasurare. Cu siguranta, rezultatele vor aduce informatii surprinzatoare.

Ceea ce stim pana acum este ca excesul caloric si obezitatea scad libidoul, perfor­mantele sexuale si cresc riscului de aparitie a sindromului ovarelor polichistice. Ar trebui sa evitam dulciurile, dar si alimentele modificate genetic”.

Iar ginecologul Raluca Hera ne aminteste ca „principiile nutritive alcatuiesc de fapt functia organelor, iar sexul este o functie a mintii si a corpului. Ceea ce mananci iti afecteaza viata sexuala, apetitul sexual, performanta sexuala si sanatatea sexuala.

Mancarea fast-food nu este benefica. Are ingre­diente artificiale, zahar si grasimi nesanatoase, care interfereaza major cu trans­misia nervoasa, fluxul sangvin, sanatatea hormonala, dispozitia, emotiile, apetitul sexual, potenta si respiratia”.

Sportivi si iubareti

Sunt pomenite mai multe motive pentru care o persoana ac­tiva fizic are o viata sexuala mai buna comparativ cu o persoana sedentara.

„De exemplu, tonusul muscular mai bun poate creste calitatea orgasmului. Apoi, aspectul fizic al unei persoane poate fi benefic pe plan emotional, crescand increderea in propria persoana si implicit atractivitatea”, spune doctor Raluca Hera.

Stresul, suspect principal in uciderea libidoului

Viata sexuala a persoanelor care lucreaza peste 48 ore pe saptamana este grav afectata. Am intrebat-o de sfaturi pe Raluca Hera, medic ginecolog, specialist www.ginecologie.ro. „Schimbarile pe termen scurt ar fi asigurarea unei comunicari minime zilnice cu partenerul. Pe termen lung, stilul de viata sanatos: dormi suficient, ofera-ti timp pentru relaxare si ingrijeste-te periodic asa cum iti place.”
 

Timp pentru dragoste!

„Relaxare si erotism” se departeaza de bine cunoscutele sfaturi de tehnici sexuale, abordand erotismul dintr-un punct de vedere al relaxarii si tandretii, inspre savoare si daruire. „Relaxare si erotism” in locul fitnessului de dormitor – sub toate aspectele vietii si in toate ocaziile.

Aflati cat de putin efort va costa sa va transformati viata sexuala intr-una mai palpitanta, imbogatind-o cu cunostinte de Kamasutra prin intermediul deliciilor culinare, excitantului joc al imaginatiei si al jucariilor erotice aducatoare de placere.

Mai putin stres, mai mult sex

Lasati-va sedusi si purtati intr-o incursiune in noua senzualitate care va va transforma viata. „«Relaxare si erotism» este un ghid sexual caruia ii place sa spuna lucrurilor pe nume si care cu siguranta nu va va cere performante exagerate. Aici nu vom recomanda pozitii de sex demne de circ si nici nu se face concurs de orgasme multiple.

Sexul nu este un sport de performanta si nu trebuie sa devina niciodata un factor de stres. E destul de stresanta viata de zi cu zi”, afirma autoarea Sab Schönmayr. Care este prin urmare semnificatia celor doi termeni –  relaxare si erotism?

„O noua cale spre placere, pentru ca aici sunt implicate toate simturile. Veti afla care este influenta culorilor asupra libidoului, felul in care jucariile sexuale sau muzica va pot anima viata sexuala si cum puteti stimula cel mai mare organ sexual al omului, creierul”, raspunde prompt Schönmayr.

Chiar si cei care inca nu si-au intalnit jumatatea se pot inspira din acest ghid pentru ca „se pot lasa prada senzualitatii, isi pot trezi placerea si pot savura rezultatul ei atat de binefacator”, sustine cu tarie autoarea.

Foto: GULIVER

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Poti face sex dupa un atac de cord?
Poti face sex dupa un atac de cord?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”