Spune DA pasiunii si NU rutinei!

Plictiseala mare in dormitor? Revitalizeaza relatia de cuplu cu sfaturile pe care ti le propunem in continuare!
  • Publicat:
Spune DA pasiunii si NU rutinei!
Spune DA pasiunii si NU rutinei!

Planuieste intalniri!
Vino de hac monotoniei si stabileste intalniri romantice impreuna cu partenerul. Mergeti la cinema, luati masa la un restaurant romantic sau petreceti impreuna cu prietenii o seara intr-un club care va place. Insa odata ajunsi acasa, nu va abateti de la planul initial. Noaptea este rezervata pentru clipe fierbinti. Unii ar spune ca insasi aciunea de a planui poate ucide pasiunea. E adevarat ca daca incercati aceasta metoda prea des s-ar putea sa isi piarda din intensitate, insa cu putina imaginatie puteti varia, fara a fi repetitivi. Plus ca, in cazul celor care au copii, prioritatile sunt cu totul altele, iar romantismul si intimitatea ar putea ajunge sa fie neglijate.

Iesiti din casa!
O sugestie inspirata pentru o viata sexuala mai savuroasa este aceea de a calatori din cand in cand pret de o zi-doua, departe de casa. Cei care sunt impreuna de mult timp, ar putea sesiza la un moment dat ca in relatia lor de cuplu s-a strecurat rutina. Remediul impotriva acesteia este diversificarea decorului. Plecati impreuna pana in orasul cel mai apropiat, pana la munte sau pana la mare si petreceti o noapte de neuitat, intr-o atmosfera cu totul necunoscuta. Sexul in camera conjugala este incompatibil cu variatiunile pe aceeasi tema. Iti poti aduce aminte ca ai lasat masina de spalat sa mearga, sau ca ar trebui sa adaugi sosul in mancare, exact cand tu si partenerul tau aveti un moment intim impreuna. De aceea, sfatul nostru este sa schimbati decorul cat puteti de des.

Redecorati dormitorul!
De buna seama ca o viata sexuala dependenta de hoteluri si dadace care sa stea cu copiii nu poate duce nicaieri, mai ales daca nu ai o avere fabuloasa si tocmai v-ati pierdut locul de munca. Asa  ca, in lipsa acestor escapade regulate, o idee la fel de buna s-ar putea dovedi a fi redecorarea camerei in care dormiti. O viata sexuala mai incitanta nu inseamna neaparat asezarea de oglinzi pe pereti sau vreun pat iesit din comun. Puteti amenaja un colt in care sa aprindeti cateva lumanari aromate. Deasemenea, o noua lenjerie de pat frumos decorata este o sugetie foarte indicata.  Bineinteles, un set sexy de lenjerie intima este oricand binevenit.

Hotaraste-te ce anume vrei!
Fiecare dintre noi are la un moment dat diverde fantezii sexuale. In unele cazuri, acestea sunt ingropate adanc, in constiinta fiecaruia, fiindu-i astfel aproape imposibil partenerului sa afle ce anume ar vrea persoana de langa el. Daca te-ar intreba care este ultima ta fantezie sexuala, ai stii ce sa-i raspunzi? Stai un pic pe ganduri in incearca sa determini ce anume ti-ar placea sa se schimbe in relatia voastra intima si alege apoi maniera cea mai potrivita de a comunica partenerului concluzia la care ai ajuns. Uneori exista probleme cauzate de dorinta mai crescuta a unuia dintre membii cumplului de a face sex. Poate ca nu este vorba, in fond, decat de nevoia de schimbare, de nevoia de a primi ceva nou. Diversificati maniera in care va petreceti noptile de amor si veti fi surprinsi de rezultate.

Incercati lucruri noi!
Este un indemn obisnuit atunci cand vine vorba despre imbunatatirea comunicarii sexuale dintre parteneri, insa, din pacate, foarte putine cupluri tin cont de el. Pe masura ce sunt de mai mult timp impreuna, partenerii tind sa se plafoneze in ceea ce priveste relatia intima. Desi ar fi usor de crezut ca odata cu trecerea timpului si a cresterii increderii reciproce, un cuplu devine mai relaxat si mai receptiv la nou, se pare ca lucrurile nu stau chiar asa. Plafonarea si rutina sunt dusmanii cei mai de temut ai relatiilor de lunga durata. Secretul este de a diversifica tehnicile sexuale si de a mari receptivitatea vizavi de tot ceea ce este nou. Multe persoane care sunt implicate in astfel de relatii au senzatia ca nu se poate mai bine decat este deja, astfel ca se opun redutabil schimbarilor. Fanteziile sexuale sunt niste notiuni care pot speria la un moment dat, ducand cu gandul la grozavii. Cheia este in a incerca lucruri mici la inceput, in sensul ca daca femeia este obisnuita sa fie pasiva, si sa astepte ca barbatul sa faca primul pas, ar fi uimita sa vada ce efect va avea schimbarea de roluri.

Nu ignorati problemele de natura sexuala!
Afectiunile de ordin sexual sunt si acum un subiect considerat tabu de majoritatea dintre noi. Disfunctiile erectile sunt principalele probleme cu care se confrunta barbatii trecuti de varsta de 40 de ani. Acestia refuza de multe ori medicatia sau, si mai grav, nu merg la medic, temandu-de de un eventual esec al propriei sexualitati. In afara de disfunctii erectile, barbatii se confrunta in mod curent cu probleme de tipul: ejaculare precoce, pierederea libidoului, greutati de intampinare a orgasmului, etc. Femeile nu sunt nici ele ocolite de diversele afectiuni de natura intima, astfel ca foarte multe dintre ele acuza dificultate de obtinere a ogasmului sau inapetenta sexuala. Deasemenea, ele au si dureri in timpul actului sexual sau diverse scurgeri vaginale cauzate de infectii. O alta problema acuzata de femei este aceea a lipsei de lubrifiere suficienta, motiv pentru acre trebuie acordata o atentie sporita lubrifiantilor sintetici. Se gasesc in orice farmacie, si pot scuti femeia de durerile aferente.

Unele afectiuni necesita asistenta medicala de specialitate, in vreme ce altele pot fi ameliorate cu un pic de atentie si informare suficienta. Oricare ar fi cazul, comunicarea si dialogul sunt caile reale de solutionare a oricarei probleme, sexuale sau nu.

Nu te uita in gradina altuia!
Una dintre cele mai intalnite intrebari pe care cuplurile si le pun este legata de numarul firesc al actelor sexuale pe care ar trebui sa le aiba. Adevarul este ca nimeni nu poate stabili cu exactitate acest numar. Frecventa si numarul actelor sexuale este un indice care oscileaza in functie de relatia pe care o are fiecare. Alti factori care intervin sunt starea sanatatii, varsta partenerilor, timpul petrecut la lucru, maniera in care stiu sa comunice. Problema propriei sexualitati este un aspect care preocupa pe foarte multi dintre noi, indiferent de sex sau de varsta. Daca simti ca ar fi cazul sa iti imbunatatesti viata intima, fa ceva in acest sens! Stai de vorba cu partenerul tau si gasiti cea mai buna cale de a ajunge la compromis.

Nu va lasati pagubasi!
Incercarea de a imbuntati viata sexuala nu este usoara, si implica destul de multe sacrificii. Numai pastrarea interesului fata de partener este un aspect care poate pune probleme, mai ales in cazul relatiilor de lunga durata. De aceea, este bine de stiut inca de la inceput ca o parte din tentative ar putea esua. Doar pentru ca unul dintre partenri nu se poate opri din stranutatul cauzat de aroma lumanarilor, nu inseamna ca e cazul sa renunte. Optimizarea relatiei intime este ceva pentru care merita sa iti bati capul, si daca partenerul este suficient de deschis, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Succes!

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Secretele unei relatii fericite
Secretele unei relatii fericite
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân