Sperma de calitate, produsa doar de barbatii inteligenti

Barbatii cu o inteligenta peste medie au si o sperma mai calitativa.
  • Publicat:
Sperma de calitate, produsa doar de barbatii inteligenti
Sperma de calitate, produsa doar de barbati inteligenti

Femeile prefera barbatii inteligenti, iar acum au un motiv in plus sa-i caute. Cercetari recente arata ca sperma acestora este de calitate superioara celor cu capacitati intelectuale medii.

O serie de teste efectuate la Universitatea din New Mexico au scos la iveala faptul ca barbatii care au obtinut un scor bun la testele de inteligenta au un numar de spermatozoizi sanatosi mult mai mare decat barbatii mediocrii. Acestia din urma s-au dovedit a fi cat se poate de napastuiti: pe langa lipsa de perspicacitate si sperma de calitate inferioara, nu stau bine nici la capitolul sanatate.

Astfel, cercetatorii sustin ca gradul de inteligenta serveste ca metoda de semnalare a faptului ca acesta are gene bune si este capabil sa se reproduca. Studii anterioare arata ca femeile prefera barbatii inteligenti atunci cand doresc sa intemeieze o familie, dar si cand prefera doar o aventura.

Asta nu inseamna neaparat ca inteligenta si calitatea spermei sunt influentate de aceeasi gena. Mai curand, cele doua ar putea fi puse in legatura cu interactiunile biologice si de mediu, care faciliteaza alegerea unui partener de catre femei.

Cercetatorii au analizat date dintr-un studiu realizat in 1985 pe 4.402 veterani de razboi din Vietnam. S-a constatat ca barbatii care s-au descurcat mai bine la testele de aptitudini verbale si de aritmetica aveau rezultate bune si la analiza spermei.

Nu este clar de ce exista o astfel de legatura, desi inteligenta poate fi o caracteristica asociata cu sanatatea individului. La oameni, aspectul fizic tradeaza in mare parte informatii despre gene, fiind preferate persoanele cu trasaturi faciale simetrice.

Tu gasesti atragatori barbatii inteligenti?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”