Sexul virtual: placere sau durere?

Cine crede ca sexul virtual are cate un impatimit ici-colo, sa consulte cifrele: 54% dintre internautii din Statele Unite recunosc ca au gustat din fructul pasiunii virtuale, in Marea Britanie au raspuns afirmativ 52%.
  • Publicat:
Sexul virtual: placere sau durere?

Cine crede ca sexul virtual are cate un impatimit ici-colo, sa consulte cifrele: 54% dintre internautii din Statele Unite recunosc ca au gustat din fructul pasiunii virtuale, in Marea Britanie au raspuns afirmativ 52%.

Codasi sunt asiaticii – doar 6%, dar si thailandezii, cu 19%. Iar numerele cresc. Intr-un sondaj realizat in Canada, o echipa de cercetatori a intervievat 3.000 de studenti de la 150 de facultati si a descoperit ca 87 (!)% prefera sexul virtual. 

Psihologii au ramas cu gura cascata, recunosc ca nu se asteptau la un asa rezultat si vorbesc despre o revolutie sexuala. 

O amenintare pentru intimitatea reala?

Amatori am vazut ca tot sunt, dar pana la urma sa fie mai bine sa strangi in brate un monitor si sa mangai cu tandrete o tastatura decat un barbat/o femeie!? Surprinzator, destui cred ca, da, dar procentul celor care ii contrazic este mult mai mare. Psihologii spun ca atata timp cat nu depasesti limitele, sexul virtual nu are cum sa-ti dauneze, doar mai bifezi o experienta.

Multi insa ajung sa prefere acest tip de intimitate sexuala, celei reale. Si atunci apar problemele. Majoritatea celor care fac cybersex cred ca este experienta amuzanta, dar insignifianta si lipsita de emotii. Exista cei care cred ca senzatiile sexuale ale participantilor sunt cat se poate de reale si cu siguranta apar si sentimente la mijloc (alte pericole la orizont).

Pana si Biserica Catolica si-a exprimat ingrijorarea fata de placerile on-line, pe care le-a condamnat de nenumarate ori de ani incoace, de cand amorul virtual convinge tot mai multe persoane. Te tenteaza? Cantareste partile bune si rele, si abia apoi lasa-te luata de val. De valul electronic, desigur.

Avantajele sexului virtual

– Iti poti satisface dorintele sexuale fara sa-ti mai faci griji privind bolile cu transmitere sexuala, tocmai de aceea este un experiment sigur pentru tineri. In plus, oamenii care sufera de boli grave transmisibile prin actul sexual pot face cybersex si astfel pot simt placerea fara sa-si puna partenerii in pericol

– Le permite partenerilor din cuplurile care trebuie sa traiasca o vreme la distanta sa aiba momente de intimitate. Iar rolul nu e de neglijat: ajuta la mentinerea dimensiunii sexuale a relatiei. 

– Te ajuta sa iti dai frau liber fanteziilor si sa marturisesti acele scenarii la care tot visai, dar pe care nu ai putut sa le pui in practica impreuna cu partenerul tau, fie pentru ca iti era rusine, fie pentru ca acesta nu voia, fie pentru ca erau prea riscante.

– Are si o putere terapeutica: ii ajuta pe cei care sunt prea timizi sau prea nesiguri pe ei sa mearga la intalniri ori sa aiba relatii sexuale. Unii terapeuti chiar le recomanda acestora sa intre pe chat si sa exerseze flirtul sau sa se antreneze pentru a invata cum sa ceara ce vor in pat.

Dezavantajele sexului virtual

– Dezbaterile sunt inca incinse: moralistii sustin ca sexul on-line este o forma de infidelitate. Exista numeroase voci care spun ca, desi nu exista contact fizic, sunt multe emotii puternice la mijloc, care pot duce la stres conjugal, in special cand cybersex-ul se transforma intr-o adevarata poveste de dragoste pe internet.

In America s-au inregistrat foarte multe cazuri in care adulterul on-line a dus pana la urma la divort.

– Psihologii spun ca poate crea dependenta de sex, dar si de internet. Ceea ce este pana la urma o cauza a izolarii sociale si a scaderii productivitatii la serviciu. Tot mai multi impatimiti ai sexului virtual bat la usile terapeutilor si le cer ajutor in diverse probleme cu care se confrunta de cand s-au abandonat placerilor on-line.

– Protectia anonimatului poate incuraja indivizii periculosi (in special pedofilii), care isi vaneaza partenerii pe internet. Pot sa declare ca au orice varsta sau sex si sa isi aranjeze intalniri cu potentiale victime. In Statele Unite, politistii deseori intra pe chat si se dau drept minori pentru a reusi sa ii prinda in plasa pe pedofili. Si numarul arestarilor este in continua crestere…

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân