Sexul solitar – de ce se masturbează bărbaţii deşi au o parteneră?

Grijile unei femei preocupate de masturbarea excesivă a partenerului ei reprezintă subiectul "sexual" de astăzi. Ca de obicei, ne bazăm pe psihoterapeutul, Emilia Potenteu, pentru sfaturi în subiecte delicate.
Sexul solitar – de ce se masturbează bărbaţii deşi au o parteneră?

Grijile unei femei preocupate de masturbarea excesivă a partenerului ei reprezintă subiectul „sexual” de astăzi. Ca de obicei, ne bazăm pe psihoterapeutul, Emilia Potenteu, pentru sfaturi în subiecte delicate.

Soţul meu se masturbează des, mult mai des decât facem noi sex. Şi încep să mă îngrijorez, încep să mă întreb oare de ce anume preferă această variantă în locul momentelor cu mine. Cum aş putea să schimb asta, să îl fac să pună contactele noastre intime pe primul plan, să mă aleagă pe mine în locul masturbării?

Emilia Potenteu: Sexualitatea adultă presupune doi parteneri. Dacă masturbarea solitară devine prioritară actului sexual întotdeauna există atât o problemă de comunicare în cadrul cuplului, cât şi semnul unei acute anxietăţi ce depăşeşte graniţele stricte ale dorinţei sexuale.

Masturbarea nu trebuie să înlocuiască activitatea sexuală cu partenerul de viaţă, mai ales că orgasmul obţinut prin auto-erotism nu este nici pe departe atât de plăcut precum orgasmul în doi. Concluzia: o mai sănătoasă comunicare, o adaptare a comportamentului intim al partenerului, pliat pe nevoile lui, precum şi încercarea de masturbare în doi, ca şi parte integrantă din actul sexual.

Masturbarea are un efect pozitiv asupra sănătăţii bărbaţilor deoarece eliberează o parte din tensiunea sexuală şi le permite să se concentreze mai bine. S-a constatat că bărbaţii care se masturbează sunt mai relaxaţi, au performanţe sexuale mai bune şi îşi pot îndeplini îndatoririle zilnice cu o mai mare uşurinţă. Auto-stimularea previne ejacularea precoce şi le permite bărbaţilor o mai bună autocunoaştere.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Emilia Potenteu - psiholog - Redactor
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”