Sexul şi greutatea corporală – cum este afectată viaţa sexuală de kilogramele în plus?

Descoperă motivele pentru care este important să slăbeşti ca să ai o viaţă sexuală împlinită!
  • Publicat:
Sexul şi greutatea corporală - cum este afectată viaţa sexuală de kilogramele în plus?

Viaţa sexuală are de suferit din cauza excesului ponderal – este o certitudine! Obezitatea este unul dintre factorii majori implicaţi în apariţia disfuncţiilor sexuale la bărbaţi, dar şi femeile pot avea „de tras” din cauza kilogramelor în plus, mai ales pe plan psihologic. Multe persoane se feresc să discute astfel de probleme cu medicul, de jenă sau poate din cauză că le consideră aspecte ce nu au atât de multă importanţă.

Dar calitatea scăzută a vieţii sexuale poate avea un impact major asupra sănătăţii psihice a ambilor parteneri.

Află cum sunt conectate greutatea corporală şi viaţa sexuală şi de ce este important să slăbeşti pentru a avea o relaţie de cuplu fericită! 

Sindromul penisului „înfundat”

Obezitatea îşi poate face simţită prezenţa în viaţa sexuală a cuplului prin intermediul anumitor schimbări, care sunt diferite în funcţie de sex. De exemplu, bărbaţii se pot confrunta cu disfuncţii sexuale, precum tulburări de erecţie, iar acestea la rândul lor pot cauza anxietate.

De asemenea, bărbaţii obezi pot suferi de „sindromul penisului îngropat”, ca urmare a straturilor masive de grăsime care acoperă organul genital.

Femeile nu mai simt plăcere în timpul actului sexual

Pe de altă parte, femeile obeze pot avea o circulaţie sangvină deficitară în zona genitală, motiv pentru care nu mai simt aceeaşi plăcere în timpul actului sexual. Totodată, femeile se pot simţi ruşinate de corpul lor, încrederea lor în sine are de suferit şi poate apărea în peisaj inclusiv depresia.

Prin urmare, scăderea în greutate nu numai că îmbunătăţeşte mobilitatea, creşte nivelul de energie şi stima de sine, dar are efecte benefice şi asupra vieţii sexuale.

Concluzia: dacă nu te mai simţi bine în corpul tău, iar viaţa sexuală „scârţâie”, e bine să iei măsuri.

Începe cu un regim alimentar mai uşor şi, desigur, integrează mişcarea în rutina ta zilnică.

Vei observa că atât viaţa ta sexuală, cât şi sănătatea per total vor avea numai de câştigat!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân