Sexul ocazional şi aventurile de o noapte

În loc să spere că fiecare nouă relaţie va conduce la monogamie, unii oameni nu doresc deloc să „se fixeze la o relaţie”.
  • Publicat:
Sexul ocazional şi aventurile de o noapte

În loc să spere că fiecare nouă relaţie va conduce la monogamie, unii oameni nu doresc deloc să „se fixeze la o relaţie”. Li se pare că sexul cu persoane cvasi-necunoscute este mai excitant decât sexul între persoane îndrăgostite. Uneori, aventurile de o noapte şi sexul la întâmplare pot fi într-adevăr straşnice.

Atracţia sexuală iniţială pe care o puteţi simţi pentru o nouă cunoştinţă poate fi foarte puternică. Atunci când simţiţi acea încărcătură sexuală sălbatică şi acţionaţi imediat în spiritul ei, sexul poate fi extrem de pasional.

Totuşi, sexul ocazional poate avea consecinţe fizice. Ar trebui să apelaţi întodeauna la măsuri contraceptive şi prezervative pentru a vă proteja de boli şi a reduce pericolul apariţiei unei sarcini sau contactării bolilor cu transmitere sexuală. Cei cărora le place sexul ocazional şi care practică sexul protejat cu grijă par că fac sex fără obligaţii.

În străfulgerea de moment puteţi simţi o plăcere intensă, dar care sunt consecinţele pe plan emoţional? Dacă sunteţi o persoană care poate face faţă emoţional situaţiei de a avea pe altcineva în propriul trup sau de a se afla în trupul altcuiva fără ca acest lucru să-i atingă profund coardele sensibile, atunci probabil că sexul ocazional este potrivit pentru dumneavoastră.

Dacă însă sunteţi de părere că sexul este o activitate care vă „atinge” într-un mod unic (în sens literal şi metaforic), probabil nu sunteţi un candidat bun la o „tăvăleală” rapidă prin fân cu o persoană cvasi-necunoscută.

Dacă vă puteţi detaşa, sincer, emoţional de actul sexual, nu vă pasă dacă mai vedeţi vreodată partenerul(a) de sex după ce aţi întreţinut raporturi sexuale şi vă protejaţi de bolile cu transmitere sexuală şi de sarcină, atunci sexul în absenţa dragostei poate să fie uluitor pentru dumneavoastră.

Ca să stabiliţi acest lucru, ar trebui să vă gândiţi bine ce aţi simţi în legătură cu alegerea dumneavoastră a doua zi sau peste o săptămână. Dacă vă veţi simţi deprimat sau singur după o aventură sexuală întâmplătoare, atunci scutiţi-vă de această suferinţă. Chiar dacă orgasmul este extraordinar în timpul sexului, dacă după aceea vă veţi simţi cumplit, nu merită să încercaţi să-l practicaţi niciodată.

Faceţi tot posibilul pentru a evita să faceţi pe plan sexual ceva ce veţi regreta mai târziu. În cazul în care consideraţi că vă veţi simţi minunat optând pentru sexul ocazional, atunci nu vă reţineţi.

Un alt lucru important de menţionat este faptul că trebuie să fiţi sigur de aşteptările pe care le aveţi atunci când întreţineţi raporturi sexuale.

Doar pentru că corpul dumneavoastră are o anumită încărcătură, nu înseamnă că inima, mintea sau sufletul vor fi la fel de pline. Dacă aşteptările dumneavoastră implică angajarea într-o relaţie în care vă doriţi mai mult decât un partener de sex, atunci aşteptaţi până când aveţi parte de aşa ceva – indiferent dacă acest lucru înseamnă sau nu să aşteptaţi până vă îndrăgostiţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”