Sexul nu are varsta

Toata viata descoperim amorul fizic, cu pudoare si curiozitate. Si deseori ne punem tot felul de intrebari despre sexualitate, atat de intime incat nu indraznim sa le discutam nici cu partenerul, nici cu cea mai buna prietena, doar cu ginecologul sau sexo
  • Publicat:
Sexul nu are varsta
Sexul nu are varsta

La 15-20 de ani  lucrul cel mai important este sa iti accepti corpul si emotiile.
In aceasta perioada vorbim despre prima experienta sexuala si cele mai multe intrebari care le macina pe fete sunt legate de ea.

„Mi-e teama de primul raport sexual” – e un moment important care trebuie sa aiba loc numai daca tu esti pe deplin pregatita, nicicum de gura partenerului. Sexologii au niste recomandari pentru un inceput cu dreptul in viata sexuala: sa fie la timpul potrivit, locul potrivit si cu omul potrivit. Adolescentele privesc din ce in ce mai des acest moment ca unul de care vor sa scape cat mai repede ca sa capete experienta: nu-i ascunde partenerului ca e prima oara si insista sa va protejati. Nu te astepta sa ajungi dintr-un pas in al noualea cer, sa ai un orgasm fenomenal, esential e sa te alegi cu o amintire frumoasa.

„Prima mea experienta a fost atat de urata…” – deseori primul contact sexual are loc mai degraba din oportunitate, decat din dorinta. Nu prea exista cazuri in care partenerii incepatori sa zaboveasca asupra placerii. Daca ai fost deceptionata, nu face greseala sa crezi ca a fost din vina ta, ca asa va fi mereu etc. Incearca din nou cand corpul tau iti transmite semnale ca e pregatit. In cazul nefericit in care a fost o experienta traumatizanta, chiar violenta, situatia se schimba. Nu incerca sa dai uitarii acest episod fara sa discuti cu cineva despre el, chiar cu un specialist. E important sa treci cat mai repede peste asta, ca sa te poti bucura de o viata sexuala plina de placeri.

„Pot sa fac sex chiar daca sunt la menstruatie?” – da, cu conditia sa va doriti amandoi acest lucru. Tine insa minte ca in aceasta perioada esti foarte vulnerabila la infectiile cu transmitere sexuala. Asa ca nu uita sa te protejezi. Si sa nu crezi ca nu poti fi intr-o perioada foarte fertila chiar si in acele zile…

„Pot sa raman insarcinata chiar daca partenerul nu m-a penetrat?” – ei bine, da, oricat de greu de crezut pare, este posibil. Ginecologii spun ca, desi partenerul tau nu te penetreaza, daca organul sau sexual se freaca de zona ta genitala sau foarte aproape de aceasta, exista riscul ca spermatozoizii sa isi croiasca drum spre un ovul. Chiar daca este vorba despre o virgina, mica deschidere a himenului este suficienta. Asa ca nu uita de protectie, orice ar fi! La 25-30 de ani  acordul perfect inseamna sa stii sa primesti si sa oferi placere

„El atinge punctul culminant cu mult inaintea mea” – femeia si barbatul nu sunt sincronizati pentru atingerea culmilor placerii. Discuta despre asta cu partenerul tau. Daca el sufera de ejaculare precoce (atinge orgasmul la mai putin de 5 minute de la penetrare), explica-i ca esti foarte incantata ca simte placerea, numai ca tu nu ai timp sa te bucuri la randul tau de orgasm. Propune-i sa-l insotesti la un consult (exista medicamente si tehnici care sa-l ajute). Daca nu
poate fi vorba despre ejaculare precoce, inseamna ca tu ai dificultati in a te lasa „luata de val”, nu tii pasul cu el in privinta excitarii. Cere-i asadar sa puna un accent mai mare pe preludiu.

„Nu am niciodata orgasm vaginal” – retine ca nu exista orgasm „bun” – cel vaginal si orgasm „de mana a doua” – cel clitoridian. O femeie poate atinge placerea prin multe moduri: clitoridian, vaginal, dar si mamar sau anal. Si e o mare greseala sa faci o diferenta intre aceste tipuri de orgasm, pentru ca asta duce la o ierarhie. Ce conteaza cel mai mult este ca ai simtit placerea.

„Mi-e frica sa fac dragoste in timpul sarcinii” – nu ai de ce, pentru ca nu prezinta nici un pericol pentru copil (penisul nu patrunde in uter, ci cumva in spatele lui). Fii fara grija deci, bineinteles cu exceptia cazurilor in care medicii te-au sfatuit clar sa renunti la sex (de obicei in cazul in care exista un risc ridicat de nastere prematura). Daca nu, e autorizat! Si chiar recomandat pentru armonia cuplului vostru.

„In timpul actului sexual, vaginul meu scoate sunete ciudate” – se intampla deosebi dupa sarcina. Intrarea vulvei este mult mai putin stransa (doar a iesit un copil pe acolo), asa ca in timpul raporturilor sexuale patrunde si aerul care iese insa in urma miscarilor facute de penis. Nu ai de ce sa te simti jenata, pana la urma nu tu provoci acest zgomot, ci partenerul tau… La 35-40 de ani  desi corpul incepe sa-ti joace feste, placerea este permisa

„Nu imi place trupul meu si asta ma blocheaza” – imaginea pe care o ai despre corpul tau este esentiala in sexualitate. O femeie care are complexe legate de fizicul ei are mari probleme in a atinge orgasmul. Trebuie sa discuti despre aceasta problema, si nimeni nu ar fi mai potrivit decat partenerul tau. Vei constata cu siguranta ca te gaseste atragatoare exact asa cum esti, cu tot cu imperfectiunile care te macina. Cauta sa iti pui in valoare partile corpului care inca iti mai plac cu o lenjerie fina, niste bijuterii… Dar sa nu cumva sa incepi sa ii ceri partenerului sa faceti dragoste pe intuneric, numai ca sa scapi de griji… Acest lucru va va impiedica sa comunicati si risti sa iti afecteze serios viata intima.

„Ma lubrifiez enorm, e un lucru normal?” – este un lucru natural ca, atunci cand esti foarte excitata, lubrifierea sa fie abundenta. Specialistii spun ca exista asa-numitele „femei-fantana” care pot avea o lubrifiere de pana la o jumatate de litru de lichid in momentul orgasmului. Cu cat mai lubrifiata, cu atat mai bine, spun sexologii. Asa ca bucura-te din plin! Dupa menopauza, vei vedea ca se va intoarce roata si te vei plange ca nu vei fi suficient lubrifiata.

„Placerea mea se va diminua cu timpul?” – nu exista nici un motiv intemeiat. E drept ca dorinta se poate „toci” daca raporturile sexuale se raresc si apare astfel un cerc vicios: mai putina dorinta inseamna mai putine partide de amor, deci mai putina placere. Exista insa foarte multe femei care, dupa ce ating maturitatea, ating si culmea placerii.

„Pana la ce varsta putem face dragoste?” – fiinta umana isi conserva dorintele si fantasmele pana la ultima suflare. Daca si corpul tine pasul, de ce sa te opresti? Te poti bucura de iubirea fizica atata timp cat iti doresti si cat esti sanatoasa fizic si psihic. Sa nu te gandesti niciodata sa iti stabilesti o data fixa pentru „ultima noapte de dragoste”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Jocul de-a orgasmul
Jocul de-a orgasmul
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân