Sexul de dimineaţă, mai eficient decât cafeaua

Noile studii arată că sexul este mult mai eficient decât cafeaua. Iată ce beneficii are pentru organism, în special dimineaţa.
  • Publicat:
Sexul de dimineaţă, mai eficient decât cafeaua
FOTO: 123rf.com / Sexul de dimineaţă, mai eficient decât cafeaua

Mulţi dintre noi iubim să ne începem dimineaţa cu o cană de cafea, fiind primul lucru care ne pregăteşte pentru o nouă zi. În timp ce unii abia se pot da jos din pat, se pare că îşi pot începe dimineaţa cu o partidă grozavă de sex care, ce să vezi, este mai eficientă decât cafeaua. În urma unui studiu realizat de o companie farmaceutică din Marea Britanie s-a descoperit că majoritatea cuplurilor fac sex în dimineţile de duminică, la ora 9:00.

Pentru că ne interesează beneficiile sexului dimineaţa şi cum reuşeşte această activitate să fie mai eficientă decât cafeaua, am pregătit o listă cu acestea. Potrivit publicaţiei Women’s Health, sexul dimineaţa accelerează sistemul imunitar, iar astfel corpul luptă împotriva infecţiilor. Mai mult, un orgasm dis-de-dimineaţă elimină chimicalele din corp şi creşte nivelul de estrogen, care face ca pielea să aibă un aspect mai sănătos, iar părul să fie mai strălucitor. Iar astea sunt doar câteva dintre ele.

Sexul dimineaţa: ce beneficii are asupra corpului

Îmbunătăţeşte dispoziţia. Mâncatul şi sexul sunt două dintre activităţile principale care ne fac ziua mai frumoasă. În urma unui studiu din 2010 s-a descoperit că aceste activităţi pot reduce stresul şi îmbunătăţesc dispoziţia. În timpul sexului se elimină oxitocina, care are efecte incredibile asupra corpului şi, mai mult, ne face să ne apropiem mai mult de partener, iar după sex parcă radiezi.

Te simţi mai tânăr. Sexul de dimineaţă, făcut în mod regulat, te poate face să arăţi cu şapte ani mai tânăr, iar asta datorită eliminării endorfinelor. În urma unui chestionar, s-a descoperit că un grup de femei cu vârste cuprinse între 40-50 de ani, care arătau mai tinere, susţineau că fac sex dimineaţa, de trei-patru ori pe săptămână.

Arzi calorii. Una dintre cele mai bune modalităţi de a-ţi începe dimineaţa este făcând câteva exerciţii. Iar sexul este unul dintre ele. În medie, un tânăr adult arde 4.2 calorii pe minut, în cazul bărbaţilor, iar în cazul femeilor se ard 3.1 calorii pe minut. Cu alte cuvinte, sexul este mai bun decât mersul pe jos.

Alte beneficii:

  • scade riscul apariţiei problemelor de inimă, dar şi a tensiunii arteriale
  • menţine echilibrul nivelului de estrogen şi testosteron
  • opreşte durerile cronice precum durerile de cap, de spate, de picioare, crampele menstruale şi durerile asociate cu artrita
  • scade riscul apariţiei cancerului de prostată
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”