Sex breaking news

articol
  • Publicat:

O pilula contraceptiva pentru domnul!
Am trait sa o citim si pe asta: revistele medicale din Statele Unite vuiesc dupa ce specialistii au anuntat testarea anticonceptionalelor destinate barbatilor. Pilulele care contin androgen sau o combinatie de androgen si progestagen diminueaza considerabil numarul de spermatozoizi sau pot chiar opri producerea spermei. Se pare ca barbatul isi poate recapata fertilitatea in trei-patru luni din momentul in care inceteaza sa mai ia contraceptivele.

Doctorul Peter Liu de la Harbor UCLA Medical Centre a declarat ca: „pilula pe baza de hormoni pentru barbati va fi disponibila in scurt timp. La aceasta ora se fac inca testari la scara larga in China si Europa. Vrem sa aflam exact ce efecte au hormonii asupra organismului barbatilor pe o perioada mai lunga”.  Si chiar daca ar avea efecte negative, nici o problema! In alt colt al Americii, o echipa de medici testeaza anticonceptionalul masculin fara hormoni. Testele sunt abia la inceput.

Sexul ne face mai inteligenti
Ca sexul are o lunga lista de beneficii, stiam. Cercetatorii au tot vorbit despre arderea caloriilor intre asternuturi, despre stresul care dispare cat ai zice „ahhh”, despre viata mai sanatoasa si mai lunga asigurata de activitatea sexuala. Un cercetator german de top a descoperit de curand un nou beneficiu al sexului: stimuleaza creierul si face oamenii mai inteligenti. Werner Habermehl, cercetator la Institutul Medical din Hamburg, spune ca raporturile sexuale regulate cresc IQ-ul. „Actul sexual nu excita numai corpul, ci si creierul.

Cantitatile ridicate de adrenalina si cortizol eliberate stimuleaza materia cenusie. Sexul te face mai destept si are numeroase beneficii in multe aspecte ale vietii”, afirma specialistul. Asta fara sa luam in calcul binefacerile orgasmului: endorfina si serotonina care sunt eliberate in timp ce tu atingi culmile placerii, fac minuni pentru intregul organism.

Campioni in dormitor
Curiosi din fire, specialistii in sondaje au vrut de curand sa afle cine sunt campionii lumii la… sex. Mai precis, cat de des fac dragoste locuitorii diferitelor tari ale lumii. Sa incepem cu extremele: liniste deplina in dormitoarele locuitorilor din Hong Kong – ei au iesit pe ultimul loc in clasament, si, oficial, sunt cei care fac cel mai rar sex dintre locuitorii celor 27 de tari incluse in sondaj (concret, cel mult o data pe saptamana), in timp ce brazilienii s-au clasat pe primul loc in top – se iubesc, in medie, de 7,9 ori pe luna.

Putin le-a lipsit francezilor (7,7) si turcilor (7,4) sa ii intreaca. Un loc codas au obtinut si chinezii, care se lasa cuprinsi de pasiune de 3,55 ori pe luna, aproape jumatate fata de media globala – 6,48 ori. Cei 12.500 de participanti la alcatuirea clasamentului au fost intrebati si daca sunt satisfacuti de actul sexual. Mexicanii au spus un „da” din toata inima si ocupa primul loc, urmati de brazilieni si spanioli. La capitolul „asa si asa” se incadreaza italienii si coreenii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Myth, sex & pleasure
Myth, sex & pleasure
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”