Roscatele, desteptele, bogatii si… sexul

Placerea pe care o simte o femeie in timpul actului sexual este influentata adesea de situatia materiala a partenerului.
  • Publicat:
Roscatele, desteptele, bogatii si... sexul
Roscatele, desteptele, bogatii si... sexul

Cercetatorii englezi si omologii germani au mesterit la niste studii despre sex, sa le spunem, inedite. Au gasit legaturi intre amorul fizic si contul din banca, diploma de master sau culoarea trecuta pe cutia de vopsea pentru par. Cititi, zambiti si descoperiti daca se pune problema unui sambure de adevar.

Banii aduc fericirea. In pat!

Au stabilit asta niste doctori de la New­castle care au descoperit in urma unor… studii ca placerea pe care o femeie o sim­te in timpul unui act sexual este in­flu­entata de situatia materiala a partenerului. Cu cat e mai instarit barbatul, cu atat e mai satisfacuta femeia.

„Frecventa orgasmelor femeilor creste in acelasi timp cu veniturile partenerului”, a spus psihologul Thomas Pollet. El este de pa­rere si ca fenomenul este o „adaptare evolu­ti­va”. Sa existe o astfel de legatura?

„Este o legatura intre sentimentul de incredere si siguranta cu care femeia isi investeste partenerul si orgasm. Iar posibilitatile materiale ale partenerului pot participa decisiv la acest sentiment de siguranta. Efectul de aura cu care partenera isi investeste barbatul, devine si efect afrodisiac”, crede Emilia Potenteu, psihoterapeut.

Rosu, culoarea pasiunii

Blondele se distreaza mai bine, dar roscatele fac mai mult sex, este concluzia unei cercetari facute la Hamburg. Un sexolog a analizat vietile sexuale a sute de nem­toaice si le-a comparat cu… nuanta parului.

Apoi a facut anuntul: „Viata intima a roscatelor este clar mai activa decat a femeilor care au parul vopsit in alte cu­lori”. Rosul e culoarea pasiunii, iar cand un barbat vede o roscata, gandeste ca are in fata o femeie care va trece direct la subiect cand e vorba de sex”. Aici cum e?

„Suntem mai degraba victimele propriilor prejudecati si stereotipuri. Daca o blonda e perceputa ca superficiala, deschisa unor relatii superficiale, sau o roscata ca fiind mai orientata spre sex, toate acestea, in cele din urma, sunt asteptari pozitive din partea barbatilor, predictii care tind sa se auto-implineasca”, spune Emilia Potenteu.

Inteligente si nesatisfacute

Femeile destepte ajung mai greu la orgasm pentru ca sunt prea ocupate cu… ganditul, reiese dintr-un studiu tot german. Practic, cu cat este mai scolita o femeie, cu atat este mai putin probabil sa fie satisfacuta de sex. In cercetarea facuta pe 2.000 de femei, 62% dintre cele cu studii superioare se plangeau ca au deseori probleme in a atinge orgasmul.

Spre deosebire de 38% dintre cele cu studii medii. „Educatia vine intotdeauna la pachet si cu multe, multe norme morale si interdictii. Sansele sunt mari ca o persoana educata sa aiba si mai multe interdictii morale (cu care sa se lupte) decat una cu o educatie mai modesta”, explica Emilia Potenteu.

Foto: PHOTOLAND

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Ai auzit de sexul de vanilie?
Ai auzit de sexul de vanilie?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”