Relaţiile cu virgine pot fi cu adevărat dificile?

Pentru un bărbat, gândul că el va fi "primul" din viaţa unei femei poate fi flatant. Însă, pe de altă parte, există gândul negru că nu va fi şi ultimul, iar tânăra va dori să încerce altceva cu altineva mai devreme sau mai târziu. Este adevărat, oare, că relaţiile cu tinere virgine nu au întotdeauna un final fericit?
  • Publicat:
Relaţiile cu virgine pot fi cu adevărat dificile?

Pentru un bărbat, gândul că el va fi primul din viaţa unei femei poate fi flatant. Însă, pe de altă  parte, există gândul negru că nu va fi şi ultimul, iar tânăra va dori să încerce altceva cu altineva mai devreme sau mai târziu. Este adevărat, oare, că relaţiile cu tinere virgine nu au întotdeauna un final fericit?

Lipsa de experienţă, teama, ruşinea, ideile preconcepute, pot transforma o tânără inocentă într-o adevărată problemă pentru un cuplu. Ea poate să viseze că odată ce-şi va începe viaţa sexuală cu un bărbat, el va rămâne pentru totdeauna în sufletul ei, poate se va ataşa aşa de mult de el încât va crea presiune asupra lui pentru ca relaţia să devină tot mai serioasă.

De asemenea, un bărbat mândru de a fi „primul” din viaţa unei femei poate fi şi el speriat după o anumită perioadă de direcţia pe care ar putea-o lua relaţia, dar şi de gândul că tânăra, după o anumită perioadă, va începe să se gândească la posibile experienţe şi cu alţi bărbaţi.

Ce spun specialiştii?
Ei bine, există un astfel de moment în vieţile fiecăruia dintre noi. Este de preferat ca prima experienţă sexuală să aibă loc între parteneri care se iubsc, se respectă şi au încredere unul în celălalt, în caz contrar decepţia putând să lase răni adânci şi să influenţeze în mod negativ viaţa intimă pentru mulţi ani.

Chiar dacă prima experinţă nu va rămâne, aproape niciodată, şi ultima, tinerii au voie să viseze, nu este nimic greşit în a-şi imagina că vor rămâne împreună pentru tot restul vieţii după prima noapte. Cu cât sentimentele sunt mai puternice, cu atât evenimentul va fi mai special şi va rămâne o amintire magică pentru tot restul vieţii, chiar dacă peste ani tinde a se estompa şi a pierde din importanţă.

Desigur că femeile experimentate sunt mai rar predispuse la infidelitate, asta deoarece ştiu mai bine ce vor şi nu mai au curiozitatea sau disponibilitatea tipic adolescentină.
Însă teoriile conform cărora femeile virgine ar crea probleme într-o relaţie rămân doar generalizări fără nici un fundament.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân