Putem educa atracţia sexuală?

Multă lume are uneori sentimentul că este atras de persoana nepotrivită. V-aţi dori în acele momente să simţiţi magnetismul şi impulsul incontrolabil faţă de „un băiat bun” sau „o fată cuminte”, dar partenerii incitanţi şi nepotriviţi vă atrag atenţia de fiecare dată.
  • Publicat:
Putem educa atracţia sexuală?

Multă lume are uneori sentimentul că este atras de persoana nepotrivită. V-aţi dori în acele momente să simţiţi magnetismul şi impulsul incontrolabil faţă de „un băiat bun” sau „o fată cuminte”, dar partenerii  incitanţi şi nepotriviţi vă atrag atenţia de fiecare dată.

Oare este posibil să educăm atracţia sexuală sau aşa zisă „chimie sexuală” faţă o persoană pe care o placem, pe care o admirăm chiar, dar nu suntem siguri că ne simţim atraşi din punct de vedere sexual? Ei bine, atracţia este mult mai flexibilă decât credeţi. Deşi este adevărat că există o scânteie de moment şi un sentiment puternic de atracţie faţă de anumiţi oameni,  este la fel de posibil să dezvoltaţi sentimentul de atracţie faţă de o persoană în timp.

Iată câteva moduri în care puteţi „educa ” atracţia sexuală:

Renunţaţi la aşteptări!

Putem da vina pe comediile romantice de la Hollywood sau pe seriale, dar adeseori avem aşteptări nerealiste în privinţa iubirii şi a relaţiilor amoroase. Vă doriţi să fiţi impresionat, să fiţi daţi gata. Vă doriţi pasiune intensă fără final. O relaţie lipsită de probleme. Primul pas spre o relaţie mai bună este o viziune realistă despre ce anume înseamnă dragostea. De multe ori relaţiile de succes ascund multă muncă şi dedicaţie din partea ambilor parteneri. Pasiunea intensă va oscila, dorinţa este mult mai înşelătoare decât vă aşteptaţi. Partenerul ideal s-ar putea să nu fie persoana la care vă agândiţi. Fiţi deschişi la toate posibilităţile pe care vi le oferă viaţa.

NU vă concentraţi pe aspectele negative!

 În momentul în care avem dubii în privinţa unui potenţial partener, avem tendinţa  să ne concentrăm pe toate trăsăturile care nu ne plac şi pe sentimentul de îndoială care ne cuprinde.  Fireşte, dacă ne gândim doar la aspectele negative, nu mai lăsăm spaţiu pentru a cultiva atracţia. Deşi este important să fim conştienţi de lucrurile de care vă trezesc îndoiala, încercaţi să nu petreceţi o perioadă prea mare de timp concentrându-vă asupra lor.

Concentraţi-vă pe atracţia sexuală!

Multiple studii arată că atracţia poate creşte de-a lungul timpului, dar trebuie să exersaţi, ca şi cum aţi lucra un muşchi.  Petreceţi timp gândindu-vă la lucrurile care vă plac la cealaltă persoană şi la aspectele are vă trezesc dorinţa, atât din punct de vedere fizic,cât şi emotional. Fanteziile şi sentimentale vor creşte şi se vor dezvolta pe măsură ce vă concentraţi gândurile în această direcţie.

Amânaţi sexul!

Dacă nu sunteţi siguri că există atracţie sexuală la început, amânaţi sexul. Dacă săriţi în pat imediat cu o persoană de care nu sunteţi siguri, nu îi veţi oferi timpul necesar atracţieisă se dezvolte şi conexiunii sexuale să se intensifice.

Acceptaţi situaţia când lucrurile nu funcţionează. Deşi este important să acordaţi relaţiei o şansă corectă, după câteva săptămâni de întâlniri dacă sentimentul de atracţie nu apare, s-ar putea să fie momentul să aceptaţi că, deşi persoana respectivă este minunată, pur şi simplu nu sunt persoana potrivită pentru voi. Este important să aveţi grijă de starea voastră emoţională, dar trebuie să vă asiguraţi că nu răniţi cealaltă persoană.

Dacă şi după ce aţi încercat sfaturile de mai sus nu vă simţiţi astraşi faţă de partenerul vostru, probabil este momentul să vă despărţiţi.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”