Protejeaza-te inteligent!

Te-ai saturat sa porti grija anticonceptionalelor, care pe deasupra iti si ameninta silueta? Nici prezervativul nu-ti mai e pe plac? Iar de abstinenta nici nu poate fi vorba! Exista o alternativa: contraceptivele locale. Contraceptia locala este un mijl
  • Publicat:

Cum folosim ovulele ginecologice?
Trebuie sa utilizezi un ovul inainte de fiecare act sexual. Introduci ovulul in vagin si astepti 5-10 minute pana cand acesta s-a dizolvat complet. Abia apoi va puteti face de cap. Fii fara griji: esti protejata timp de 4 ore. Atentie, insa! Dupa contactul sexual sa nu cumva sa te speli cu sapun, deoarece acesta distruge spermicidul. Asa ca fa-ti toaleta externa numai cu apa.

Cat de sigura e contraceptia locala?
Conform indicelui PEARL (ce indica numarul de esecuri la 100 de cazuri), contraceptivele locale sunt unele dintre cele mai sigure metode contraceptive. Atunci cand sunt folosite corect, numarul de esecuri inregistrate este de doar 0, 6-0,8 la suta, in timp ce prezervativele au un indice PEARL de 0,6-0,8 la suta, iar dispozitivele intrauterine de 0,5-2 la suta.

Actiunea contraceptivelor locale
– Distrug spermatozoizii si formeaza o „bariera” la nivelul colului uterin care impiedica intrarea spermatozoizilor in uter si fecundarea ovulului.
– Au actiune antiseptica si sunt bactericide – distrug principalii germeni responsabili de boli cu transmitere sexuala.
– Actioneaza strict local, nu trec in cavitatea uterina, nu se absorb in organism, nu trec in laptele matern sau in sânge.
– Nu afecteaza echilibrul hormonal.
– Nu produc malformatii congenitale.
– Eficacitatea contraceptiva este comparabila cu cele ale steriletului si minipilulei progestative.
– Pot fi utilizate in combinatie cu alte metode contraceptive, cu scopul de a creste eficacitatea acestora.
Istoria placerii fara riscuri
– In Egiptul Antic, femeile foloseau ca metoda de contraceptie tampoane din puf de bumbac inmuiate in plante de salcam fermentate.
Femeile isi introduceau in vagin discuri din ceara de albine topita sau hartie unsa cu ulei si alge marine.  
– Metoda lui Casanova – colul uterin al femeii era acoperit cu jumatati de lamaie bine stoarse. 
– Italianul Fallopius a inventat prezervativul, dar nu cu scopul de a impiedica o sarcina, ci pentru a preveni transmiterea bolilor venerice. 
– In secolul 17, un doctor al Curtii Regale Britanice, pe numele sau Condom, a inventat un nou tip de prezervativ, facut din intenstine de oaie parfumate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
La vanatoare de Don Juan
La vanatoare de Don Juan
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân