Preludiul: primii „paşi” spre un partener fericit!

Roagă pe cine vrei să-ţi spună ce înseamnă preludiul. Vei obţine răspunsuri diferite de la bărbaţi şi de la femei.
  • Publicat:
Preludiul: primii

Roagă pe cine vrei să-ţi spună ce înseamnă preludiul. Vei obţine răspunsuri diferite de la bărbaţi şi de la femei.

Femeile s-ar putea să-ţi spună că pentru ele preludiul presupune vorbe frumoase, gesturi romantic şi un partener dispus să spele vasele. Ce-ar spune bărbaţii? Lasă-ţi imaginaţia să lucreze.

O idee bună pentru un preludiu de calitate (dar care ar trebui pusă în aplicare şi cu alte ocazii, având în vedere că pe lângă faptul că e un stimulent sexual are beneficii şi pentru sănătate) este masatul picioarelor. Un masaj bun stimulează şi corpul şi mintea, deoarece:

  • Creşte nivelul de oxitocină, acesta fiind hormonul care te face să te simţi foarte bine (e acelaşi hormone pe care îl secretă creierul femeii atunci când îşi alăptează copilul la sân).
  • Provoacă excitaţie, întrucât piciorul are propriul set de nervi sexuali.
  • Stimulează drenajul limfatic. Masajul ajută la drenarea toxinelor afară din sistemul tău limfatic.

Ce trebuie să faci:

Pentru a induce o stare de bine partenerului tău, începe prin a-i şterge picioarele cu o cârpă caldă sau spală-l pe picioare într-un lighean cu puţină apă călduţă.

Alege loţiunea de masaj potrivită: ideal ar fi să conţină ulei esenţial de levănţică, acesta fiind perceput ca fiind afrodiziac atât de către bărbaţi, cât şi de femei.

Masează toată laba piciorului (talpa şi degetele). În reflexolofie (care are rădăcini filozofice comune cu acupunctura), piciorul este văzut ca o metaforă a întregului corp. Degetul mare ar fi, din acest punct de vedere, vârful capului, iar zona sensibilă de la baza degetelor este gâtul. Interiorul tălpii corespunde buricului, iar exteriorul şirei spinării. Dacă una dintre aceste zone este dureroasă pentru cel căruia i se face masajul, insistă asupra zonei cu pricina, pentru a-i trimite energie pozitivă.

Plimbă-ţi degetele pe picior în sus. În glezne se adună foarte multă tensiune, aşa că fă mişcări circulare cu laba piciorului pentru a ajuta încheietura să se relaxeze. Începe cu călcâiul şi urcă pe picior. Coboară şi masează laba piciorului şi pe lateral.

Pentru masatul tălpilor aplică o presiune mai mare cu ajutorul degetelor (dacă nu apeşi suficient nu reuşeşti decât să gâdili). Plimbă-ţi degetele fără grabă şi masează şi spaţiul dintre degete.

Trage de fiecare deget şi menţine-l aşa timp de 10 secunde. Freacă pulpa piciorului, de la glezne, în sus spre genunchi. Pentru că pulpele şi laba piciorului sunt cele mai depărtate de inimă şi luptă împotriva gravitaţiei, pentru ele este o provocare să favorizeze drenajul limfatic al toxinelor.

Partea cu drenatul poate fi şi un pretext care să-ţi permită să-ţi plimbi degetele în sus pe picior, aşa cum îţi doreşti.

Chiar dacă se poate întâmpla ca avansurile tale sexuale să nu aibă efectul scontat, ai de ce sâ fii mândră: pentru un maseur profesionist faptul că persoana pe care o masează adoarme în timpul masajului este un semn bun!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”