Poţi rămâne însărcinată fără să faci sex? Răspunsul te-ar putea surprinde

Numărul femeilor rămase însărcinate fără să facă sex, mai mare decât ţi-ai putea imagina.
  • Publicat:
Poţi rămâne însărcinată fără să faci sex? Răspunsul te-ar putea surprinde
Primul gând pe care îl ai când te uiți în calendar și vezi că au trecut câteva zile sau săptămâni de la momentul când ar fi trebuit să-ți vină menstruația este, firește, sarcina. Da, este un posibil răspuns la întrebarea „de ce întârzie ciclul?”, dar nu se întâmplă atât de frecvent cât ți-ai imagina.

Cu siguranţă chiar şi o persoană care nu are toate cunoştinţele necesare în privinţa reproducerii ştie că sexul neprotejat poate duce la apariţia sarcinii. Din acest motiv ne vine foarte greu să credem că o femeie poate rămâne însărcinată fără să fie penetrată, iar aici nu luăm în calcul fertilizarea in-vitro sau alte metode.

Sammi Isabel şi-a spus povestea pe TikTok, iar filmarea a devenit instant virală. În video, Isabel povesteşte că la balul de absolvire s-a confruntat cu nişte crampe şi a realizat că menstruaţia îi întârziase. Deşi era virgină la acea vreme, a decis să facă un test de sarcină care ulterior a ieşit pozitiv. Într-un alt video, Isabel a insistat asupra poveştii sale şi a spus că ”Vreau ca oamenii să înţeleagă că acest lucru este posibil”.

Isabel nu este prima femeie care trece printr-o experienţă similară. Wathoni Anyassi a povestit pe canalul ei de Youtube că şi ea a rămas însărcinată când încă era virgină.

Numărul femeilor rămase însărcinate fără să facă sex, mai mare decât ţi-ai putea imagina

În urma unor date publicate în BMJ în 2013 s-a descoperit că din 7,870 de femei care au participat la un studiu, 45 de femei au mărturisit că au avut o sarcină în timp ce erau virgine şi care nu au fost produse prin fertilizare in-vitro. Cercetătorii au descoperit că aceste cazuri erau în rândul femeilor care nu au avut părinţi care să vorbească cu ele despre viaţa sexuală şi controalele de rutină.

Himenul, acel ţesut de mici dimensiuni aflat la începutul canalului vaginal, pentru a determina virginitatea este un subiect controverat, în special pentru că acesta se poate rupe atunci când foloseşti tampoane, în timpul unei examinări ginecologice sau chiar în timpul unor antrenamente intense.

Există riscul să rămâi însărcinată chiar şi dacă eşti virgină, dar aceste situaţii sunt foarte rare, deoarece spermatozoizii pot trăi în organism pentru un timp foarte scurt.

Cum poţi rămâne însărcinată fără să faci sex?

Ca o sarcină să fie posibilă mai mulţi factori sunt implicaţi, inclusiv penetrarea însă o sarcină poate apărea şi dintr-o joacă. Mai exact, acest lucru este posibil atunci când degetele ating penisul şi pe el se află spermatozoizi, iar mai apoi se intră în contact cu vaginul sau dacă se ejaculează lângă canalul vaginal. Câteva picături de fluid seminal conţine numeroşi spermatozoizi şi este suficient ca aceştia să-şi găsească drumul către colul uterin.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”