Penis captivus, un mit devenit realitate. Ce să faci să nu ajungi la medic

Penis captivus este un fenomen rar înâlnit şi, din acest motiv a fost, este şi va fi considerat un mit.
  • Publicat:
Penis captivus, un mit devenit realitate. Ce să faci să nu ajungi la medic
FOTO: 123rf.com / Penis captivus, un mit devenit realitate. Ce să faci să nu ajungi la medic

”Penis captivus” nu este deloc un mit, doar că este un fenomen extrem de rar în care penisul rămâne blocat în vagin în timpul actului sexual. Foarte puţine sunt cazurile de acest gen, dar cu toate acestea ele există şi pot fi confirmate de medici. Acest lucru mai poate fi posibil şi din cauza unei afecţiuni numită vaginism, în care vaginul se închide involuntar în urma spasmelor musculare ale zonei pelviene. Atunci când are loc penis captivus, efectul este temporar, iar ambii parteneri trebuie să se relaxeze şi să aştepte puţin timp pentru a se putea separa.

Iată o situaţie extrem de rară care îi face până şi pe medici să-şi pună întrebarea dacă într-adevăr există sau nu, având în vedere că sunt foarte rare cazurile. Un review apărut în 1979 în BMJ vorbeşte despre existenţa acestei afecţiuni, menţionând un caz din 1947, când un cuplu tânăr a fost adus cu ambulanţa de urgenţă la spital cu această problemă.

Cum poate apărea penis captivus?

În timpul excitării, sângele coboară către penis, provocând astfel erecţia. În cazul femeilor, pereţii vaginali se relaxează, iar vulva se lubrifiază, semn că este pregătită de penetrare. Pereţii vaginali sunt făcuţi din ţesuturi musculare, care se extind şi se contractă în diferite momente din timpul sexului, cum ar fi în timpul orgasmului. Aceste contracţii pot fi uneori mai puternice ca niciodată. Sunt foarte rare cazurile în care vaginul se contractă atât de puternic încât să blocheze penisul, ceea ce face separarea partenerilor mai dificilă. Atunci când aceste contracţii vaginale iau sfârşit, pereţii se vor relaxa, dar timpul poate varia. De asemenea, sângele se îndepărtează de zona penisului şi astfel devine mai mic şi mai moale, moment în care partenerii se pot separa.

Ce trebuie să faci în caz de penis captivus

Dacă partenerii trec prin această situaţie, în principiu trebuie să se calmeze. Stresul poate duce la şi mai multă tensiune musculară, iar astfel fenomenul va fi unul de durată. Este foarte important să nu forţezi penisul să iasă din vagin pentru că astfel ambii parteneri se pot răni. De altfel, nici vaginul nu trebuie forţat să se deschisă pentru a scoate manual penisul. Respiră adânc şi păstrează-ţi calmul. Glumele i-ar putea distrage pe parteneri de la situaţia în care se află şi astfel se pot reduce tensiunea şi excitarea din organele genitale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”