Orgasmul, ideal pentru o piele sănătoasă, fermă şi luminoasă

Află ce beneficii are orgasmul asupra pielii.
  • Publicat:
Orgasmul, ideal pentru o piele sănătoasă, fermă şi luminoasă
FOTO: shutterstock / Orgasmul, ideal pentru o piele sănătoasă, fermă şi luminoasă

Poate că este timpul să schimbăm puţin o sintagmă populară cu ”un orgasm pe zi ţine doctorul la distanţă”, pentru că, pe lângă faptul că se simte formidabil, orgasmul joacă un rol extrem de important în corp, în special pentru piele. Te-ai întrebat vreodată de unde acel aspect glowy al pielii? Pe scurt, orgasmul este vinovat pentru asta.

Cel mai bun remediu pentru stres

Ai observat că după ce ai orgasm eşti mult mai relaxată? De fapt, este o modalitate ideală prin care pielea se menţine. În urma unui sondaj din anul 2000, 39% dintre femeile din Statele Unite au mărturisit că se masturbează pentru a se relaxa. În urma unui alt studiu s-a descoperit că nivelul scăzut de oxitocină din sânge este corelat cu nivelul crescut de stres, tensiune şi anxietate. Aşadar, dacă te simţi stresată, un orgasm te-ar putea ajuta. În plus, să nu uităm că stresul este un declanşator pentru rozacee şi psoriazis, dar şi pentru acnee.

Somnul de frumuseţe. Instant

Există o legătură puternică între lipsa somnului şi prezenţa acneei, motiv pentru care medicii recomandă să dormi opt ore astfel încât pielea să-şi menţină luminozitatea de care are nevoie. Sistemul imunitar şi inflamaţiile se vindecă în timpul somnului. Avantajul este că imediat după o partidă de sex simţi nevoia să dormi puţin.

Creşte nivelul de estrogen

Un studiu din 2009 al Universităţii din Michigan arată că atunci când ai orgasm creşte nivelul de estrogen din corp, iar astfel se previn efectele de îmbătrânire asupra pielii. În primul rând previne scăderea colagenului, o proteină importantă care menţine aspectul tânăr al pielii.

Oferă luminozitate

Dacă te întrebi de ce tenul tău este mult mai luminos după sex, motivul este pentru că sângele începe să circule în corp, ceea ce înseamnă că celulele de sânge vin însoţite de oxigen şi ajung către faţă. Când vasele de sânge încep să se dilate, creşte cantitatea de oxigen din corp care ajută la stimularea producţiei de oxigen.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân