O viata sexuala de calitate genereaza o imbunatatire a starii fizice si emotionale

Barbatii care au raportat o fermitate optima a erectiei si s-au declarat complet satisfacuti cu viata lor sexuala sunt mai sanatosi si au o viata mai fericita. Aceasta fata de cei care au raportat erectii sub optime si o satisfactie scazuta fata de experientele lor sexuale.
  • Publicat:
O viata sexuala de calitate genereaza o imbunatatire a starii fizice si emotionale
O viata sexuala de calitate genereaza o imbunatatire a starii fizice si emotionale

Este concluzia studiului SHOW (Sexual Health and Overall Wellness) desfasurat in 9 tari din Europa Centrala si de Est, Israel si Turcia. Barbatii care au raportat o fermitate optima a erectiei si s-au declarat complet satisfacuti cu viata lor sexuala sunt mai sanatosi si au o viata mai fericita. Aceasta fata de cei care au raportat erectii sub optime si o satisfactie scazuta fata de experientele lor sexuale. Barbatii din prima categorie au recunoscut ca sexul are un impact pozitiv asupra calitatii vietii si a starii lor de sanatate facandu-i sa se simta iubiti si apreciati.

Cercetarea SHOW a dezvaluit o asociere clara intre satisfactia legata de viata sexuala si perspectiva generala asupra vietii: 40% dintre barbatii care sunt „foarte sau complet satisfacuti” cu viata lor sexuala declara ca au, de asemenea, un sentiment general de bine. Aceasta in timp ce doar 12% dintre barbatii care nu sunt sau sunt partial satisfacuti cu viata lor sexuala au declarat acelasi lucru legat de sentimentul general de bine.

In concordanta, un numar semnificativ mai mare de barbati cu fermitate optima a erectiei (fermitatea optima a erectiei este definita ca o erectie complet ferma si rigida spre deosebire de o erectie sub optima care defineste erectia care este suficient de ferma pentru penetrare, dar nu complet ferma) percep ca sexul are un impact pozitiv asupra perspectivei generale in viata comparativ cu barbatii care au raportat erectii sub optime (40% vs. 26%).

Mai mult, 54% dintre barbatii care au raportat o fermitate optima a erectiei au declarat ca sexul este benefic pentru starea lor de sanatate, in timp ce doar 40% dintre barbatii care au raportat erectii sub optime impartasesc aceeasi convingere.

38% dintre barbatii care au raportat o fermitate optima a erectiei afirma ca sexul ii face sa se simta iubiti si apreciati comparativ cu un numar semnificativ mai mic de barbati (25%) care au raportat erectii nesatisfacatoare. Cercetarea SHOW (Sexual Health and Overall Wellness) care a inclus barbati si femei din Cehia, Ungaria, Israel, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Turcia si Ucraina. Cercetarea condusa de Harris Interactive in numele si sponsorizata de Pfizer, s-a bazat pe date rezultate din chestionarea a 1.893 barbati si a 1.887 femei activi sexual.

Citeste si Sex perfect la sfarsit de an!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: