Motivul real pentru care femeile trimit partenerilor fotografii nud

Nu mai este o noutate: multe femei trimit poze nud către parteneri. Dar care este motivul real din spatele acestei decizii?
  • Publicat:
Motivul real pentru care femeile trimit partenerilor fotografii nud
FOTO: 123rf.com / Motivul real pentru care femeile trimit partenerilor fotografii nud

În prezent, să trimiţi fotografii nud sau sugestive către partener a devenit un lucru normal şi comun. De foarte multe ori se vorbeşte despre acest lucru, dar niciodată despre motivul din spatele deciziei de a trimite astfel de poze. Bineînţeles, motivul principal este acela de a ”încinge puţin atmosfera”, în special atunci când nu eşti în preajma paretenerului, deşi ţi-ai dori. Din fericire, un cercetător a descoperit motivele exacte pentru care femeile trimit fotografii nud şi sunt surprinzător de complexe.

Morgan Johnstonbaugh, medic şi candidat al şcolii de sociologie din cadrul Universităţii din Arizona, a decis să facă un studiu pentru a afla ce anume îi motivează pe aduşţi să trimită fotografii nud sau…să facă sexting cu ajutorul acestora. Astfel, au fost chestionaţi 1.918 studenţi în perioada 2018-2019, în timpul anului universitar, care au primit întrebări în privinţa obiceiurilor pe care le au atunci când fac sexting. Studenţilor li s-a cerut să spună când a fost ultima oară când au trimis o fotografie nud sau semi-nud către o altă persoană, electronic. 56% au răspuns că au recurs la acest gest, iar dintre aceştia, 73% erau femei. Mai apoi, studenţii au fost întrebaţi de ce au ales să trimită acele fotografii, cercetătorii oferindu-le chiar şi o listă cu 23 de posibile motive pe care trebuia să le bifeze.

În urma rezoltatelor, Johnstonbaugh a descoperit că femeile erau de patru ori mai predispuse să trimită fotografii explicite pentru a preveni pierderea interesului sexual al partenerului. În acelaşi timp, spre deosebire de bărbaţi, femeile erau mai predispuse de patru ori să trimită fotogafii nud pentru că acesta este un mod prin care se simt mai puternice, dar şi pentru că prind mai multă încredere în ele.

”Aceste interacţiuni pot fi mult mai complexe decât ne imaginăm. Atunci când te gândeşti să trimiţi o fotografie unei persoane, te gândeşti că i-ai putea influenţa comportamentul”, explică Morgan.

De exemplu, poţi face acest lucru fie pentru că vrei să-ţi exciţi partenerul sau să-i influenţezi reacţia, fie pentru că vrei să-ţi exprimi sexualitatea. Morgan a prezentat studiul în New York, la întâlnirea anuală a Asociaţiei Americane de Sociologie, în urmă cu o săptămână. Studiul însă, nu a fost încă publicat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”