Masturbarea te poate accidenta Iată cum!

Oricât de benefică ar fi, masturbarea încă ridică semne de întrebare ce sunt în strânsă legătură cu sănătatea organismului uman.
  • Publicat:
Masturbarea te poate accidenta Iată cum!

Oricât de benefică ar fi, masturbarea încă ridică semne de întrebare ce sunt în strânsă legătură cu  sănătatea organismului uman.

De exemplu, recent, cercetătorii de la Societatea Internaţională de Medicină au descoperit că pierderea erecţiei în timpul masturbării ar putea fi un simptom al unor probleme cardiace.

În urma unui studiu – la care au participat peste 2.500 de bărbaţi – 45% dintre ei au raportat un efort considerabil pentru a-şi menţine penisul în erecţie, în timpul masturbării.

După analize medicale, medicii au conchis că cei cu astfel de probleme erectile au fost mai susceptibili de a suferi un atac cardiovascular, o scădere a libidoului şi insomnii.

Disfuncţiile erectile din timpul masturbării, un motiv de îngrijorare?

De obicei, incapacitatea de a menţine penisul în erecţie (în timpul actului sexual cu un partener sau în timpul masturbării) este o consecinţă a problemelor psihologice – nu eşti în starea de spirit propice, eşti stresat, preocupat etc.

Dar, ne aminteşte doctorul Giulia Rastrelli, de la Universitatea din Florenţa: “disfuncţia erectilă este adesea considerată un semn care avertizează bolile de inimă timpurii”.

Aşadar, când eşti pe cont propriu, trebuie să acorzi o atenţie sporită calităţii erecţiei.

Dacă ţi se pare că lucrurile nu funcţionează aşa cum ar trebui, cere sfatul unui medic şi între timp practică sport.

Bărbaţii care îşi alocă timp pentru exerciţii fizice sunt mai virili, reducându-şi riscul disfuncţiilor erectile.

La ce pericole te mai poţi aştepta în timpul masturbării?

Alte afecţiuni corelate cu masturbarea pot fi iritarea pielii penisului sau îmbolnăvirea uretrei, mai ales în cazul bărbaţilor care se masturbează prin frecarea de diverse suprafeţe.

Există bărbaţi care se masturbează atât de des prin această metodă încât ajung să nu mai urineze din picioare.

Deşi mult mai rar întâlnit, fracturarea penisului este un alt accident nedorit din timpul satisfacerii pe cont propriu.

În 2003, un grup de medici din Australia a publicat un studiu care atesta că ejaculările frecvente provoacă, în timp, cancerul de prostată.

Însă, în 2004 studiul a fost contrazis vehement de un alt grup de medici din SUA, care au dovedit că nu există nicio legătură între cancerul de prostată şi ejaculările dese dobândite prin masturbare.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Zodii care iubesc masturbarea
Zodii care iubesc masturbarea
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”