Masturbarea, (încă) un tabu

Câte cupluri ştiţi în care se vorbeşte deschis despre delicatul subiect al masturbării? Câte persoane cunoaşteţi care spun deschis că au învăţat multe despre parteneri, discutând despre masturbare? De obicei, unul îl surprinde pe celălalt (sau doar îl bănuieşte) şi de aici se naşte o adevărată furtună în relaţie, pentru că descoperitorul se simte nedorit şi trădat. Nu reuşim nicicum să depăşim acest tabu.
  • Publicat:
Masturbarea, (încă) un tabu

Câte cupluri ştiţi în care se vorbeşte deschis despre delicatul subiect al masturbării? Câte persoane cunoaşteţi care spun deschis că au învăţat multe despre parteneri, discutând despre masturbare?

De obicei, unul îl surprinde pe celălalt (sau doar îl bănuieşte) şi de aici se naşte o adevărată furtună în relaţie, pentru că descoperitorul se simte nedorit şi trădat. Nu reuşim nicicum să depăşim acest tabu.


Masturbarea este, înainte de toate, cea dintâi experienţă sexuală din viaţa noastră, la vârsta la care copilul începe să se atingă şi să descopere că asta îi provoacă o dulce plăcere. Masturbarea este vedeta adolescenţei, dacă îi putem spune aşa, „alinare” între relaţii, subiect de nediscutat cu partenera, consolare pe vremea căsniciei, despre care se spun multe răutăţi, şi… puteţi completa cu ce mai vreţi.

Aş insista doar că masturbarea este şi cea care ne dă cele mai multe şi mai de încredere informaţii despre preferinţele noastre sexuale – când ne cunoaştem mai bine decât atunci când ne atingem singuri, cine să ştie să ne ducă mai repede spre extaz decât noi?

Şi totuşi, sub umbrela unui subiect ruşinos de abordat cu partenerul, închidem totul sub o cheie (pe care avem grijă să o şi înghiţim).

Un tabu în defavoarea noastră

Din ce v-am spus până acum rezultă că noi, prin masturbare, descoperim o sumedenie de lucruri despre preferinţele noastre sexuale, pe care, însă, alegem să nu le transmitem mai departe, celui care s-ar putea folosi mai bine de ele, din cauza prejudecăţilor. Încă privim masturbarea ca o soluţie de rezervă, care nu ne face cinste nici nouă, nici celui care o practică.
Asta deşi sexologii din lumea largă militează chiar pentru masturbarea în doi, tocmai pentru ca partenerii să poată afla cât mai multe despre plăcerile celuilalt. Masturbarea nu ne este inamic, ci ne poate fi aliat, atâta vreme cât o acceptăm, firesc, în vieţile noastre, şi îi înţelegem rolul.

Ştiaţi că…?

La San Francisco, Londra şi Copenhaga s-au desfăşurat maratoane ale masturbării, „Masturbate-a-Thon”, destinate să distrugă tabuurile asupra sexualităţii şi să elibereze oamenii de prejudecăţi.
„Obiectivul meu este de a reuni bărbaţii şi femeile de oriunde, pentru a vorbi despre masturbare, care rămâne un subiect tabu într-o societate anarhistă ca a noastră, şi pentru a participa la acest maraton, care va oferi plăcere, relaxare şi descoperire sexuală a sinelui”, spunea organizatoarea evenimentului, în capitala Danemarcei.

Ea mai adăuga că „masturbarea este pozitivă, sigură, constituind o alternativă erotică” şi că această manifestare „va ajuta femeile şi bărbaţii să-şi îmbunătăţească mai ales orgasmul, să-şi regăsească plăcerea sexuală”. Participanţii s-au reunit în 3 camere – una pentru femei, una pentru bărbaţi şi una mixtă unde oamenii au discutat liber şi s-au consacrat plăcerii masturbării. Acum, nu vă cer înscrierea la un astfel de eveniment, ci mai multă deschidere faţă de jumătatea voastră în acest domeniu. Succes!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Sexul şi cancerul oral, un pericol real
Sexul şi cancerul oral, un pericol real
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”