Masturbarea face bine la… sanatate!

Cand vine vorba de masturbare, toti sexologii impartasesc aceeasi opinie: este buna pentru sanatate! Asa ca este cum nu se poate mai gresit sa te gandesti ca masturbarea poate sa iti deformeze sau sa iti uzeze organele genitale, sa te faca frigida sau infertila. In plus, este distractiva, satisfacatoare si... gratuita!
  • Publicat:
Masturbarea face bine la... sanatate!
Masturbarea face bine la... sanatate!

Cand vine vorba de masturbare, toti sexologii impartasesc aceeasi opinie: este buna pentru sanatate! Asa ca este cum nu se poate mai gresit sa te gandesti ca masturbarea poate sa iti deformeze sau sa iti uzeze organele genitale, sa te faca frigida sau infertila. In plus, este distractiva, satisfacatoare si… gratuita!

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca masturbarea contribuie la imbunatatirea calitatii vietii celor care o practica si la imbunatatirea vietii sexuale a cuplurilor. Haideti sa vedem cum anume!

1. Masturbarea te ajuta sa iti cresti dorinta sexuala. De altfel, este o solutie foarte buna pentru mentinerea sanatatii sexuale in cazul unei tulburari hipoactive a dorintei sexuale, (lipsa dorintei). Pana la urma, orice masina veche are nevoie de incalzire.

2. Masturbarea combate insomnia. Masturbarea are o influenta pozitiva asupra sistemului imunitar si ajuta la combaterea stresului. Acest lucru are rezultate incredibile asupra somnului, care va fi considerabil imbunatatit dupa masturbare. Nu ezita asadar sa o practici, ori de cate ori nu te prinde somnul.

3. Masturbarea iti imbunatateste starea de spirit. Dupa sau inainte de o zi de munca, nimic mai placut decat putina placere sexuala. Iar daca esti singura sau partenerul tau este obosit, masturbarea este solutia potrivita. Corpul tau se va umple de endorfine, cu alte cuvinte de fericire!

4. Masturbarea echilibreaza viata sexuala. In cazul in care libidoul tau este mai ridicat decat al partenerului, masturbarea te va ajuta sa mentii un echilibru pe plan sexual. Eviti astfel certuri, frustrari sau chiar posibile infidelitati.

5. Masturbarea sparge monotonia vietii. Decat sa fumezi o tigara sau sa consumi alcool, e mult mai bine sa te masturbezi. Nu doar ca te vei relaxa, dar o vei face intr-un mod sanatos si gratuit.

In plus, exista o serie de beneficii ale masturbarii pentru fiecare sex in parte.

Pentru femei, mai putine migrene, dureri menstruale si infectii vaginale

Masturbarea este o metoda foarte reusita pentru a combate durerile menstruale si chiar migrenele. Femeile care se masturbeaza isi antreneaza totodata si muschii pelvieni, lucru care le va ajuta pe viitor la nastere. In plus, se pare ca masturbarea ajuta chiar si la combaterea infectiilor vaginale, prin curatarea permanenta a vaginului.

Pentru barbati, sperma de calitate, viata lunga si risc scazut de cancer la prostata

Barbatii nu trebuie sa isi faca probleme cand vine vorba de masturbare intrucat aceasta le garanteaza o viata lunga si fara probleme. Calitatea spermei este marita constant prin masturbare, iar riscul de a face cancer la prostata este foarte scazut datorita schimbarii si inlocuirii continue a spermei din testicule.

Tu esti pro sau contra masturbarii?
 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”