Masturbarea: cum afectează viaţa sexuală şi de ce plăcerea e diferită

Pe scurt? Masturbarea, chiar şi în exces, nu va afecta viaţa sexuală în niciun fel.
  • Publicat:
Masturbarea: cum afectează viaţa sexuală şi de ce plăcerea e diferită
FOTO: 123rf.com

Una dintre scenele iconice care îmi trec acum prin minte este cea din Sex and The City, mai exact, când Charlotte îi mărturiseşte lui Carrie în timpul unei clase de yoga ”Cred că mi-am distrus vaginul!”. Motivul? Şi-a petrecut prea mult timp în dormitor cu ”The Rabbit”, un vibrator care, se pare că a făcut-o să aibă orgasm timp de cinci minute. Ştim, sună puţin deplasat. În continuare, personajul continuă să-i explice prietenei sale că se teme că în viitor nu va mai putea simţi plăcere atunci când se află în pat cu un bărbat, pentru că vibratorul ei este…prea bun.

Charlotte nu este singura femeie (fictivă sau nu) care s-a temut de ceea ce se poate întâmpla la nivelul vaginului în urma masturbării excesive. Femeile care iubesc să aibă parte de un moment al lor se îngrijorează dacă acest lucru va duce la scăderea apetitului sexual atunci când se află în prezenţa unui bărbat. Sau cel puţin că vor avea un moment mai puţin satisfăcător alături de partenerul sexual. Pe scurt? Masturbarea, chiar şi în exces, nu va afecta viaţa sexuală în niciun fel.

Totul se rezumă, de fapt, la ceea ce se întâmplă cu vaginul tău atunci când te masturbezi. Orice ajută la stimularea vaginului îl va face să devină mai sensibil şi mai lubrifiat. Masturbarea sau orice altă formă de a oferi plăcere va ajuta la extinderea pereţilor vaginali. Acelaşi lucru se întâmplă şi în timpul penetrării. Singurul mod prin care masturbarea diferă de sex ţine de nivelul de excitare, care poate varia. De exemplu, unele femei se pot excita mai mult în timpul sexului, în timp ce altele atunci când se satisfac singure. Totul ţine de tipul de stimulare de care ai parte. Acum, probabil te întrebi de ce sexul şi masturbarea se simt complet diferit.

Masturbarea şi sexul: de ce se simt diferit

Principalul motiv pentru care femeile cred că masturbarea le poate afecta viaţa sexuală este pentru că atunci când sunt singure, sunt naturale. Nu se gândesc la ce ar putea crede partenerul, nu se prefac, nu se gândesc la judecăţi. Mai mult, femeile aleg de cele mai multe ori stimularea clitorisului pentru a simţi plăcerea care, într-un fel, face ca momentul plăcerii să fie mai intens. Vaginul şi clitorisul sunt două lucruri complet diferite. Amândouă răspund la atingere şi stimulare, dar în maniere diferite. În plus, cele mai multe orgasme ale femeilor nu au loc în timpul penetrării. Aceste modalităţi de stimulare pot fi abordate şi în timpul sexului cu partenerul.

Se spune că sexul şi masturbarea pot fi diferite şi la nivel psihologic, un alt aspect extrem de important. Atunci când permiţi unei persoane să intre în spaţiul tău intim apare acel nivel de încredere şi intimitate, motiv pentru care sexul devine mai atrăgător pentru mulţi indivizi. Pentru alţii în schimb, ar putea chiar fi destul de înfricoşător, mai ales când, din punct de vedere emotional, pot fi vulnerabili alătui de o altă persoană, moment în care sexul este posibil să nu fie prea strălucit. La fel se întâmplă şi în timpul masturbării. Unele persoane se simt în largul lor şi sunt extrem de relaxate ştiind că nu este altă persoană alături, în timp ce altele nu se simt tocmai confortabil în astfel de momente.

Este mult mai important să înţelegi aceste blocaje psihologice şi emoţionale decât să te gândeşti cum să te bucuri de plăcere. Astfel, vei realiza că, de fapt, masturbarea te poate ajuta în viaţa sexuală, iar asta pentru că vei fi confortabilă cu trupul tău, cu ceea ce îţi place sau ceea ce nu-ţi place în timpul sexului. Cu alte cuvinte, de ce să alegi între sex şi masturbare când le poţi avea pe amândouă?!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân