Let’s do it like they do on the Discovery Channel!

Ne asemanam cu animalele cand vine vorba despre sex, spun oamenii de stiinta care au observat ca monogamia ii streseaza pe masculi, iar orgiile sexuale sunt preferatele soarecilor.
  • Publicat:
Let's do it like they do on the Discovery Channel!
no title

Cinci concluzii uimitoare au reiesit in urma unor studii pe care oamenii de stiinta le-au demarat pentru a intelege mai bine viata sexuala a animalelor.

Le-am putea oare aplica si in viata noastra? Am putea invata ceva de la animale?

1. Monogamia accentueaza stresul si regleaza nivelul zaharului in sange
Masculii speciilor inclinate spre monogamie au un nivel mai crescut al hormonilor stresului, insa si o abilitate superioara celorlalte specii de a-si regla cantitatea de zahar din sange. Aceasta este concluzia pe care o inainteaza un studiu american care a urmarit sa descopere modul in care copulatia influenteaza riscul de diabet.

Ar putea fi aceste rezultate aplicate si rasei umane? Ei bine, in acest caz cercetatorii sunt circumspecti, fiind de parere ca monogamia nu este un factor de stres pentru toti dintre noi.

2. Violenta si sexul nu sunt compatibile
Cercetatorii britanici au descoperit ca hartuirea sexuala este privita si in regnul animal cu aceiasi ochi ca si in cazul rasei umane. Adica victimele incearca sa se apere cu orice pret. Cu alte cuvinte, „Nu” chiar inseamna „Nu”.

3. Femeia mereu deasupra…
Oamenii de stiinta mexicani au observat ca soricioaicele sunt capabile de a imprima propriul ritm actului sexual, in asa fel incat activitatea sa nu le displaca. Valabil si in ceea ce ne priveste pe noi, oamenii.

4. Daca vrei cu adevarat sa te simti bine, orgia sexuala e cheia
Aceiasi cercetatori au descoperit ca, in conditii semi-naturale (adica in laborator), comportamentul sexual al soarecilor este extrem de… promiscuu! Ei prefera sexul in grup, schimbandu-si de mai multe ori partenerii in timpul actului. Iar cand incing orgii, soarecii par a se simti mult mai bine decat atunci cand copuleaza cu un singur partener.

5. Partenerul tau e infidel? Genele sunt de vina!
Infidelitatea masculina se pare ca este de natura genetica, s-au pus oamenii de stiinta de acord. Acestia au reusit sa manipuleze genetic cateva rozatoare, schimbandu-le comportamentul sexual, transformandu-i din monogami in poligami si invers.

Citeste aici mai multe despre infidelitatea barbatilor si care este lagatura cu vasopresina si oxitocina.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”