La 30 de ani atingem culmea potentei sexuale

La 30 de ani femeile incep sa aiba mai multa incredere in ele si elibereaza de frustrarile sexuale.
  • Publicat:
La 30 de ani atingem culmea potentei sexuale
La 30 de ani atingem culmea potentei sexuale

Baietii sunt plini de hormoni atunci cand cresc. Ei sunt mereu tensionati si cauta in jur posibilitati de a se relaxa. Pe scurt, ajung la culmea potentei lor sexuale. La acea vreme insa, fetele nu au, bineinteles, nici o idee despre sex. Ele nu au nevoi sexuale.

Si asta in ciuda faptului ca sufera modificari hormonale majore, incepe perioada de menstruatie si apare acneea. Am putea spune ca fetele ar putea atinge in acest moment culmea potentei lor sexuale? Bineinteles.

Logica sociala

Potrivit carei logici barbatii ating culmea potentei sexuale cu 10 ani sau chiar mai mult inaintea femeii? Si potrivit carei logici ar trebuie o femeie sa se transforme intr-o bomba cu ceas numai dupa 30 de ani, cand ceasul ei biologic incepe sa sune mai devreme? Potrivit logicii sociale.

Baietii sunt intotdeauna motivati sa se implice in activitatea sexuala cat se poate de devreme. Chiar daca nu sunt incurajati direct, mesajele sociale pe care le primesc sunt clare. Pentru fete, in schimb, este diferit. Ele trebuie sa fie „pure” si neinteresate de sex. Cel putin o vreme.

Femeile nu sunt fiinte sexuale pana la 30 de ani

La varsta de 30 de ani (sau in jurul acestei varste) tot mai multe lucruri marcheaza schimbarea unei tinere intr-o adevarata femeie. Dar asta nu inseamna ca drumul duce spre un sfarsit amar.

Dimpotriva. Tot mai multe femei vad acest turnura a vietii lor in contextul sexual. Ele se elibereaza in sfarsit de toate nebuniile cu care mediul le-a umplut capul.

Femeile incep asadar sa creada in ele si nu mai cauta aprobarea celorlalti. Ele castiga incredere in sine bazata pe propriile realizari. Ca un rezultat la acestea, incep sa caute si placerea.

Astfel, se pare ca femeile nu sunt fiinte sexuale pana la aceasta varsta si ca distractia adevarata abia incepe. De cate ori ai auzit o femeie de 30 de ani spunand ca viata ei abia incepe? Cu siguranta de cel putin cateva ori.

In cazul in care intr-adevar exista o culme a potentei sexuale atinsa la un moment dat, ea poate sa aiba loc in acelasi timp pentru ambii parteneri.

Tu cand crezi ca o femeie atinge culmea potentei sexuale?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Cat de nutritiva este sperma de fapt?
Cat de nutritiva este sperma de fapt?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân