Iubiţi-vă mult de Dragobete!

Dragobetele este sarbatoarea dragostei la romani, aceea in care – cine isi mai aminteste – ne luptam la scoala cu colegii de sex opus care pe care sa ne calcam, mai degraba, pe picior.
  • Publicat:
Iubiţi-vă mult de Dragobete!
Iubiti-va mult de Dragobete

Dragobetele este sarbatoarea dragostei la romani, aceea in care – cine isi mai aminteste – ne luptam la scoala cu colegii de sex opus care pe care sa ne calcam, mai degraba, pe picior. Legenda spune ca cel care invingea si-si calca adversarul pe picior urma sa-l domine tot anul. Odata cu trecerea anilor insa, nou intrata pe piata din Romania, ziua sfantului Valentin, a pus in umbra neaosul Dragobete, de care astazi putini dintre noi isi mai amintesc.

Pentru ca merita amintita si sarbatoarea noastra autentica a iubirii, iata cateva sfaturi care sa nu o lase sa treaca nemarcata:

1. Daca esti singura de Dragobete, cauta-ti degraba pe cineva, altfel se spune ca asa vei ramane tot anul. E greu? Nici vorba! Un studiu realizat la Universitatea Syracuse, Statele Unite, arata ca ne indragostim asa de repede, incat abia avem timp sa clipim. Daca ii atragi atentia barbatului care iti place, poti sa-l faci sa se indragosteasca de tine la prima vedere intr-o cincime de secunda! De atat timp spun expertii ca avem nevoie pentru a ne cadea cu tronc cineva.

2. Esti prost dispusa? Te doare capul, stomacul sau bratul din cauza gentii supradimensionate? Iata inca un pont: dragostea intensa, pasionala este cel mai eficient calmant. Uita de dureri si disconfort fizic, gandeste-te la iubitul sau sotul tau, suna-l sau trimite-i un mesaj de dragoste. Cercetatorii de la Universitatea Stanford spun ca „fluturii din stomac” actioneaza ca un drog asupra dureri. Iubiti-va mult, asadar!

3. Obsedata de shopping? Cu bani poti cumpara tot ce-ti doresti, nu si starea de bine! Programeaza plimbarea la mall in alta zi si petrece-ti ziua de Dragobete alaturi de iubit. Daca iti a face si un masaj, vei fi cea mai fericita. Specialistii de la Universtitatea Cornell spun ca in timp ce obiectele achizitionate ne furnizeaza o fericire de moment, care se risipeste rapid dupa ce am vazut o oferta mai buna, intr-un alt magazin (lucru care vi se intampla des, nu-i asa?), experientele minunate raman intiparite pe vecie in mintea noastra. Iesiti impreuna la o cina, faceti o plimbare romantica prin zapada, urmariti un film. Orice care sa va aduca impreuna. Momentele frumoase, care dau valoare unei relatii, sunt cele care ne fac cu adevarat fericite.

Citeste si: 4 rochii pentru 14 Februarie

 

 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Excitant... Rece, cald... fierbinte...
Excitant... Rece, cald... fierbinte...
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân