It’s not you, it’s me…

Cand tu ii faci avansuri evidente si el e cu gandurile departe, primul lucru care iti vine in minte e ca nu te mai doreste. Sau ca e ceva in neregula cu felul in care faci dragoste. Mai rau, pe masura ce analizezi situatia, perspectiva ca el are o aventur
  • Publicat:
It's not you, it's me...
It's not you, it's me...

Poate parea greu de crezut, dar sunt si situatii cand nu esti tu de vina, chiar daca ai tendinta sa te culpabilizezi. Lipsa lui de dorinta sau incapacitatea de a mentine erectia nu sunt cauzate neaparat de faptul ca nu te mai gaseste atragatoare sau ca nu mai vrea sa aiba o relatie cu tine. Chiar daca pare detasat cand vine vorba de problemele de zi cu zi, iubitul tau se confrunta si el, ca orice om, cu perioade de oboseala, stres sau nesiguranta. Un sef prea pretentios sau multe ore de lucru dupa program pot provoca probleme de erectie. Cum recunosti cauzele?

Oboseala si stres
Daca iubitul tau a lucrat din greu in ultimele saptamani, pentru ca nu mai facea fata dead-line-urilor de la birou, inseamna ca oboseala si grijile i-au luat gandurile de la sex. Alte cauze care duc la pierderea temporara a erectiei au fost identificate in consumul excesiv de alcool, care din nou poate fi o consecinta secundara a grijilor de la serviciu. De asemenea, alimentatia nesanatoasa are si ea o parte din vina. Daca pleaca dimineata pe fuga, fara sa guste nimic, la pranz inghite la repezeala un snack de la fast food si seara mananca tot ce gaseste prin frigider (inclusiv sarmalele ramase de la ultima vizita facuta de mama), in nici un caz nu va mai avea chef de sex, inainte de culcare, chinuit fiind de durerile de stomac. Pentru a avea parte de o seara fierbinte, fii tu cea care pregateste terenul inca de dimineata. Poti sa-l surprinzi foarte placut cand ii aduci micul dejun in pat. Va fi atat de impresionat incat, oricat de mult s-ar grabi, se va stradui sa guste toate bunatatile pe care i le-ai pregatit, fie si numai din respect pentru grija si efortul tau. Nu uita nici de SMS-ul trimis cu ceva timp inainte de pranz, in care il inviti la masa pe o terasa la marginea unui lac… Ambientul il va ajuta sigur sa se hotarasca.

Tensiune si certuri
Multe cupluri se confrunta frecvent cu certuri legate de bani, fie ca e vorba de cheltuieli considerate nejustificate de catre unul dintre parteneri sau datorii care au crescut ingrijorator in ultima vreme. Astfel de probleme pot conduce foarte usor la lipsa interesului pentru sex. Este clar ca atunci cand in loc de intimitate erotica intre parteneri se instaleaza o tensiune, suparatoare, nu mai e loc pentru sex. Pana la urma, daca in loc sa se simta excitat de noua ta lenjerie intima sau de funduletul sexy, modelat cu sute de ore de exercitii la sala, el e cu gandul la rata de la banca, nu poti sa te astepti la scantei in dormitor. Poate doar de la certuri aprinse. Exista insa cupluri care incearca sa-si depaseasca dificultatile prin sex sau mai bine zis sa-si rezolve conflictele in pat. Dar trebuie retinut ca aceasta metoda amana in cel mai fericit caz conflictul, care poate reizbucni atunci cand te astepti mai putin. Dar sa revenim la situatia cand, dintr-un motiv sau altul, partenerul tau isi poate pierde erectia chiar in timpul actului sexual. Intr-un astfel de moment este crucial ca tu sa-l faci sa depaseasca episodul cu delicatete, nu sa-l acoperi cu reprosuri sau acuzatii. Poti sa-i sugerezi sa va odihniti putin, timp in care sa-l tii in brate si sa-l mangai cu tandrete. Dupa aceea, puteti oricand sa o luati de la capat, cand el va fi pregatit.
 
Rezolvati orice conflict cu sinceritate
Este foarte important sa ii dezvalui adevaratele sentimente si sa ii spui sincer ce crezi tu despre ceea ce se intampla intre voi. El va fi foarte flatat daca ii ceri ajutorul pentru a intelege mai bine in ce directie merge relatia voastra si ce este de facut intr-un moment de criza. Nu trebuie nici o clipa sa ii dai senzatia ca il invinuiesti de ceva sau ca ii reprosezi lipsa de performanta in pat. Daca ii expui situatia intr-un mod delicat, il poti determina si incuraja sa vorbeasca deschis despre ce se intampla cu el. Nu este deloc usor, pentru ca stim foarte bine ca barbatilor nu le place sa fie invitati la o discutie despre sentimente. Pentru a sublinia demersul tau sincer, poti sa incepi dialogul prin a spune ceva de genul: „Stiu ca pare o prostie, dar…” Pornesti de la ceea ce simti si crezi tu despre situatia in care se afla el si ajungi, incet-incet, la ceea ce crede el. E vorba de lipsa lui de interes erotic si de problemele lui de erectie, pana la urma. Incurajeaza-l sa fie sincer si deschis, asa cum esti tu cu el. O sa fii surprinsa sa descoperi ca si el este cel putin la fel de ingrijorat de ceea ce i se intampla, doar ca nu a vrut sa recunoasca pana acum. Daca discutia decurge tinand cont fiecare de sentimentele celuilalt, atunci sunteti pe drumul cel bun. Inseamna ca actionati ca o echipa care face toate eforturile sa rezolve impreuna orice problema.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Contraceptia trasa prin inel
Contraceptia trasa prin inel
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân