Intervenţiile estetice de la nivelul vaginului care vă pot sabota plăcerile din dormitor

Atunci când apelezi la labioplastie, specialistul trebuie să ştie exact ce are de făcut pentru a nu-ţi ataca terminaţiile nervoase.
  • Publicat:
Intervenţiile estetice de la nivelul vaginului care vă pot sabota plăcerile din dormitor
FOTO: profimediaimages.ro / Intervenţia estetică de la nivelul vaginului care îţi sabotează plăcerile în dormitor

Procedurile de cosmetizare a aspectului vaginului pot fi mult mai riscante decât cred medicii, sugerează oamenii de ştiinţă. Aşa cum bine ştim, clitorisul are peste 8000 de terminaţii nervoase care se regăsesc chiar şi pe pielea protectoare din jurul acestuia, fiind vorba si despre nervii responsabili pentru plăcere şi orgasme. Atunci când aceste terminaţii nervoase sunt afectate în urma unei proceduri estetice, femeile nu mai pot avea orgasm şi chiar se pot confrunta cu dureri zilnice.

Statisticile susţin că 10 din 1000 de femei ajung în fiecare an să facă o intervenţie estetică pentru îmbunătăţirea aparatului genital, inclusiv labioplastie. Procedura, care devine din ce în ce mai populară, presupune micşorarea labiilor. De altfel, există femei care optează şi pentru o reducţie a ţesutului din jurul clitorisului.

Dr. Paul Pin, de la Universitatea de Medicină din Dallas, Texas, care a contribuit la o cercetare publicată în Jurnalul de Intervenţii Estetice, spune că terminaţiile nervoase clitoridiene sunt foarte mari şi se întind pe o suprafaţă mare a ţesuturilor, aşa că medicii trebuie să ştie exact ce au de făcut pentru a nu leza terminaţiile nervoase.

Există numeroase proceduri la care femeile pot apela pentru a obţine ”vaginul perfect”. Cea mai comună dintre acestea este labioplastia, o intervenţie prin care se reduce dimensiunea labiei minore, aflată la baza vaginului. În 2018 au fost realizate peste 132.600 de labioplastii în întreaga lume, arată Societatea Internaţională de Intervenţii Estetice.

Rejuvenarea vaginală sau vaginoplastia sunt proceduri prin care se reduce dimensiunea canalului vaginal. Un alt motiv pentru care femeile apelează la această intervenţie este prevenirea incontinenţei urinare. Tehnologia laser stimulează creşterea temperaturii în interiorul vaginului pentru a creşte fluxul sanguin în ţesutul din interior, ca mai apoi acesta să devină mai strâmt şi mai sensibil. În 2017, 68.000 de femei au apelat la această intervenţie, comparativ cu 2015, când numărul a fost de 50.000, arată Societatea Internaţională de Intervenţii Estetice.

În privinţa labioplastiei, popularitatea acestei intervenţii a crescut cu 217 procente în Statele Unite, în ultimii cinci ani. La nivel global, în anul 2018 au fost realizate peste 132.600 de proceduri, arată Societatea Internaţională de Intervenţii Estetice. Din păcate, toate acestea au venit la pachet şi cu riscuri precum sângerări, infecţii, cicatrici inestetice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”