Impotenţa: cauze fizice şi psihologice care duc la tulburări de erecţie

Disfuncţia erectilă, denumită şi impotenţă, este una dintre cele mai mari probleme cu care se poate confrunta un bărbat şi constă în incapacitatea de obţine sau menţine erecţia pe tot parcursul actului sexual. Astfel, impotenţa duce inevitabil la pierderea abilităţii de a ejacula, ceea ce poate fi extrem de freustrant pentru ambii parteneri.
  • Publicat:
Impotenţa: cauze fizice şi psihologice care duc la tulburări de erecţie

Disfuncţia erectilă, denumită şi impotenţă, este una dintre cele mai mari probleme cu care se poate confrunta un bărbat şi constă în incapacitatea de obţine sau menţine erecţia pe tot parcursul actului sexual.

Astfel, impotenţa duce inevitabil la pierderea abilităţii de a ejacula, ceea ce poate fi extrem de freustrant pentru ambii parteneri.

Momente ca cele descrise mai sus  pot apărea la majoritatea bărbaţilor la un anumit moment dat în viaţă, însă studiile realizate de către experţi arată că cea mai afectată categorie este cea a seniorilor.

Deşi impotenţa ocazională nu este văzută neapărat ca o problemă, atunci când astfel de episoade se repetă pe o lungă perioadă de timp, se poate ajunge la un nivel crecut de stres emoţional, caracterizat prin depresie, lipsa încrederii în sine şi izolarea socială.

Prin urmare, pentru a trata trebuie să cunoaştem cauza, deci vom afla în următoarele rânduri care sunt cel mai des întâlnite motive pentru care apare impotenţa masculină.

Important! Impotenţa nu este o boală ce ţine de vârst. Aceasta poate apărea la tineri la fel de uşor ca şi la bărbaţii de vârsta a treia.

Impotenţa – cauze psihologice

Iată 6 probleme de natură emoţională care pot influenţa în mare măsură viaţa sexuală a bărbaţilor:

  • Grijile
  • Frica
  • Stresul
  • Furia
  • Depresia
  • Lipsa de interes sexual pentru parteneră

Impotenţa – cauze fizice

În ceea ce priveşte cauzele fizice ale problemelor erectile, putem aminti:

1. Nivelul redus de testosteron, care poate fi tratat prin terapii hormonale

2. Efectele adverse ale anumitor medicamente, inclusiv a celor din categoria antidepresivelor, antihipertensivelor sau celor antiepileptice.

3. Boli precum diabetul sau afecţiunile renale.

4. O reducere a presiunii sangvine la nivelul penisului, ca urmare a îngroşării arterelor odată cu înaintarea în vârstă.

5. Consumul excesiv de alcool, tutun sau alte substanţe psihotrope.

6. Reacţie adversă survenită în urma intervenţiilor chirurgicale pentru îndepărtarea prostatei sau la nivelul tractului urinar.

Impotenţa – tratamente naturiste

Există numeroase tratamente naturiste care vin în sprijinul celor care doresc să-şi îmbunătăţească viaţa sexuală şi să se vindece de impotenţă.
Aceste tratamente naturiste nu sunt foarte scumpe, adaptându-se oricărui buget.

Un tratament pentru impotenţă 100% natural ar fi cel realizat pe bază de ginseng roşu. Acesta creşte puterea de rezistenţă a organismului şi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.
Puteţi găsi în orice farmacie sau centru plafar un tratament pentru impotenţă din ginseng, dar cel mai bine este să vorbiţi cu urologul dumneavoastră înainte de a achiziţiona geluri sau alte unguente pentru tratarea impotenţei.

Nici produsele din plante medicinale nu trebuie evitate atunci când sunteţi în căutarea unui tratament pentru impotenţă. Cele mai bune plante medicinale pentru tratarea impotenţei, dar care au în acelaşi timp efect afrodiziac, sunt: brânca ursului sau ginsengul românesc, şofranul, busuiocul, ghimbirul (în special rădăcina) şi năpraznicul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
20 de (ne)adevăruri despre sex
20 de (ne)adevăruri despre sex
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”