Iata cum mint barbatii!

Unii barbati au asemenea abilitati de mincinosi, incat partenerele lor n-au nici un motiv sa le puna intrebari.
  • Publicat:
Iata cum mint barbatii!
Iata cum mint barbatii!

Oricat de simpatici si atenti ar fi, uneori nu se descurca fara o minciuna la indemana. Mai ales ca de cele mai multe ori nu ne cred in stare sa suportam adevarul. Asa ca daca reusesc sa ne spuna ceva ce nu ne raneste prea tare, ies cu fata curata din orice discutie. Hai sa vedem totusi cum functioneaza mintea unui barbat.

Daca nu sunt intrebati, nu spun nimic
Unii barbati au asemenea abilitati de mincinosi, incat partenerele lor n-au nici un motiv sa le puna intrebari. Numai constiinta vinovata ii poate face uneori sa se gandeasca ca ar trebui sa spuna adevarul. Dar daca aceasta nu i-a oprit sa insele sau sa minta pana acum, cu siguranta ca ea poate fi ignorata in continuare.

Barbatii aleg, in acest caz, empatia, decat sa spuna adevarul. Iar unii chiar considera ca aceasta este o dovada de dragoste pentru ca pun binele altora mai presus de principiile lor.

Pana la urma daca nu spui adevarul, nu inseamna ca minti. Decat poate daca esti intrebat explicit: “M-ai inselat?”. Abia atunci incepe minciuna. Cred ei.

Evitarea raspunsului
Daca totusi sunt nevoiti sa se confrunte cu marea intrebare, barbatii incearca manevre al caror succes depinde in primul rand de partenera. In plus, intrebarea in sine ofera porti de scapare.

O stfel de incercare ar putea fi abordarea filosofica: “Ce consideri ca inseamna a insela?” Apoi incep o dezbatere teoretica sperand ca vom uita ce am intrebat.

Sau, daca nu, intorc situatia: “Nu ai incredere in mine? Cum poti sa ma intrebi asa ceva?” Apoi isi iau o fata acra si se prefac ca neincrederea ta i-a ranit. Doar daca nu cumva stii cu certitudine ca te-a inselat, manevra lui te poate ameti si astfel scapa din nou basma curata.

O alta miscare destul de isteata si eleganta este: “Desigur, draga. De o suta de ori cu sora ta si prietenul ei… Ce se intampla cu tine?” Bineinteles ca nu ne vom multumi cu asta, dar manipularea ar putea functiona si vom ajunge din nou sa ne simtim rusinate ca am pus o astfel de intrebare stupida.

Aceste miscari functioneaza, insa, doar daca tu nu stii nimic sigur si esti doar suspecta.

Spune adevarul si arata remuscare
In cazul in care sunt convinsi ca ai aflat, minciuna nu poate provoca decat mai multe daune. Iar unii dintre ei stiu asta. Asa ca e timpul sa-si puna remuscarile in functiune si sa-ti centreze atentia pe altceva. Exista mai multe variante in cazul asta.

Cea mai folosita este: “Te-am inselat, dar nu a insemnat nimic pentru mine. Eu te iubesc in continuare!” Dar cu asta nu se merge prea departe.

Si atunci incearca: “Da, te-am inselat, dar…” Si aici incearca sa dea vina pe tine, sa-ti faca reprosuri. Ca nu i-ai acordat suficienta atentie, ca nu i-ai satisfacut nevoile, ca relatia voastra are probleme. Daca se folosesc si de putin tact, cel mai probabil ca strategia lui functioneaza si chiar incepi sa te simti vinovata.

Varianta extrema este izbucnirea in lacrimi. Barbatii care se preteaza la asa ceva joaca un spectacol plin de atata durere, incat nu poti sa ii suspectezi ca de fapt nu au nici un sentiment de regret.

Ar putea chiar sa implice un prieten care sa le sustina ipoteza, sa te convinga ca lui ii pare rau cu adevarat si sufera ca tu nu il crezi. Cu cat mai multe persoane implicate, cu atat pare mai convingator.

Tu cum crezi ca reuseste partenerul tau sa te minta?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”