Forum sex: Sexul, o neplacere

O cititoare intreaba specialistul.
  • Publicat:
Forum sex: Sexul, o neplacere
Forum sex: Sexul, o neplacere

Este ceva in neregula cu mine daca nu imi place sexul? Adica nu simt nici o placere coplesitoare, nici un extaz asa cum scrie prin toate revistele si cum imi spun cu gura pana la urechi toate prietenele. Exista si oameni carora nu le place sexul sau ar trebui sa ne placa tuturor si am eu o problema?

Eu personal nu am intalnit persoane carora sa nu le placa senzatia or­gas­mica. In sens clinic, termenul de fri­gi­ditate este utilizat pentru a de­sem­na incapacitatea femeii de a atinge or­gas­mul.

Asadar, vorbim despre fri­gi­ditate atunci cand se manifesta o in­capacitate repetata de a resimti pla­cere, situatie in care, inteleg, te ga­sesti si tu. In acest caz, primul lucru ce ar trebui facut ar fi eliminarea, printr-un control medical, a even­tua­lelor probleme anatomofiziologice ce ar putea constitui cauza.

Daca frigiditatea reprezinta un simptom nevrotic cel care ne poate ajuta nu mai este doctorul, ci un psiholog. Trebuie stiut faptul ca in aceasta situatie frigiditatea nu este ceva incurabil, de care nu mai putem scapa in veci, ci ea poate sa dispara in urma unei psihoterapii.

Emilia Potenteu, psihoterapeut
Se spune ca in general, barbatii pot avea orgasm de fiecare data cand fac dragoste. Femeile insa, nu sunt chiar atat de norocoase. Spre deo­sebire de el, la care atingerea mo­men­tu­lui de varf al excitatiei este urmat inevitabil de orgasm (si eja­culare), ea poate „rata” orgasmul. Nereusita se traduce prin incordare mus­culara, nervozitate, stare depresiva. Si in timp, angoasa si retineri fata de actul sexual.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân