Forum sex: Misteriosul punct G

Pri­mul pas de facut este sa scapi de prejudecati si sa inveti sa-l descoperi singura.
  • Publicat:
Forum sex: Misteriosul punct G
Forum sex: Misteriosul punct G

Cum stie o femeie daca partenerul ei i-a atins punctul G? Trairea este similara cu orgasmul sau care este diferenta? Si exista femei care nu au acest punct G? Si daca il au toate, de ce nu simt asta?

Necazul este ca fata anterioara a vaginului, unde se afla punctul G, in mod normal pliata pentru a permite acestuia sa isi creasca di­mensiunile la nevoie, este o arie des­tul de intinsa. Cautarea poate fi lun­ga si anevoioasa si ar fi bine sa o transformam intr-un sport de echipa.

Pri­mul pas de facut este sa scapi de prejudecati si sa inveti sa-l descoperi singura, pentru ati putea ghida mai apoi partenerul. Trebuie sa descoperi si sa simti aceasta parte rotunjita si vei gasi punctul si, implicit, exact de unde vi­ne placerea.

Chiar daca specialistii sunt de parere ca punctul G este punctul focal al excitarii sexuale a femeilor, ches­tia este ca lo­cul si marimea punctului G difera de la femeie la femeie. Deci nu asteptati sa gasiti o formula magica prin care sa aflati locul exact. L-ai gasit si nu simti nimic?

Este normal: stimularea exclu­siva a acestui punct nu duce nicaieri, nu este nicidecum butonul-miracol. El „functioneaza” intr-un anumit context, respectiv atunci cand suntem deschisi catre auto­cunoasterea propriei sexualitatii.

Sfatul specialistului
Punctul G este o zona sensibila, specifica femeilor care permite ob­­tinerea unor senzatii sexuale intense. A fost descoperit de sexo­lo­gul neamt Ernst Grafenberg prin anii ‘50.

Acesta a localizat punc­tul G ca fiind in interiorul vaginului, in spatele osului pubian, de marimea unui bob de fasole. Este o arie difuza, situata pe peretele anterior al vaginului la 2-4 cm de la vestibulul vaginal.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Cand o femeie cere prea mult in pat…
Cand o femeie cere prea mult in pat…
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”