Forum sex: Chinul histerectomiei

O cititoare isis exprima nelinistea cu privire la o problema delicata.
  • Publicat:
Forum sex: Chinul histerectomiei
Forum sex: Chinul histerectomiei

Sunt speriata de trauma unei histerectomii. Vreau sa-mi spuneti cum m-as mai putea vreodata simti femeie dupa aceasta experienta bulversanta.

Ceea ce nu trebuie sa uiti este certitudinea ca ramai FEMEIE indiferent de constitutia aparatului tau genital. Esti mai mult decat un simplu aparat reproducator! De cele mai multe ori, lipsa hormonilor sexuali, ca urmare a indepartarii ovarelor, conduce la inrautatirea vietii sexuale.

Aceste femei acuza disconfort in timpul actului sexual ca urmare a uscaciunii vaginale, sexul devine dureros, iar libidoul scade considerabil. In alte cazuri, viata sexuala este la fel ca inainte de operatie, iar unele femei sunt mai relaxate pentru ca nu mai au grija unei sarcini nedorite.

Multe femei inregistreaza reactii emotionale foarte puternice, mergand pana la depresie, dupa o histerectomie. Dar sfatul medicului ajuta enorm.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Sexul sefului determina nivelul de stres
Sexul sefului determina nivelul de stres
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân