Forum sex: Ce tie iti place, altuia nu-i face

O cititioare ingrijorata cere ajutorul specialistului.
  • Publicat:
Forum sex: Ce tie iti place, altuia nu-i face
Forum sex: Ce tie iti place, altuia nu-i face

Sotul meu doreste sa facem sex anal, am incercat de cateva ori, dar nu pot spune ca imi place, ma deranjeaza. Risc sa-mi pierd casnicia, dar in acelasi timp sunt fortata sa fac sex anal, desi nu mi se pare normal sa fac acest compromis.

Poarta o discutie cu el si ajuta-l sa inteleaga reticenta pe care o simti, dar descopera-i in acelasi timp si acele lucruri pe care ai avea chef sa le faci. Dragostea pe care i-o porti te poate ajuta sa te simti in siguranta si deci sa depasesti anumite temeri. Iar el, fiind mai atent, te-ar putea ajuta sa te simti mai in largul tau.

Condimentarea vietii sexuale este imperios necesara, ar poate fi dobandita in „n” feluri. Cu timpul, poftele tale vor iesi la suprafata si vei reusi sa fii mult mai intreprinzatoare si poate sa-ti satisfaci partenerul oferindu-i altceva la schimb. Sexualitatea este o vesnica descoperire.

Emilia Potenteu, psihoterapeut
Sexualitatea nu are nimic murdar, ea ne poate doar intimida, pentru ca se raporteaza la corpul nostru, contravine educatiei noastre sau momentul si contextul nu sunt favorabile. Cateodata, educatia sau societatea in care traim ne impun unele interdictii: „nu e bine”, „nu trebuie sa faci asta”. Trebuie sa fim constienti ca oamenii care spun aceste lucruri le fac si ei, si nu numai atat, dar le si place!

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Sexul, cea mai ieftina relaxare
Sexul, cea mai ieftina relaxare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”