Flexisexualitatea – o nouă orientare sexuală

Sexualitatea omului modern se reinventează, parcă, de la an la an, apărând tot mai des noi orientări, tendinţe, obiceiuri. Aşa se face că cel mai nou termen intrat în dicţionarul sexualităţii este flexisexualitatea, care desemnează cel mai adesea comportamentul femeilor heterosexuale cărora le place să se joace cu... bisexualitatea!
  • Publicat:
Flexisexualitatea - o nouă orientare sexuală

Sexualitatea omului modern se reinventează, parcă, de la an la an, apărând tot mai des noi orientări, tendinţe, obiceiuri. Aşa se face că cel mai nou termen intrat în dicţionarul sexualităţii este flexisexualitatea, care desemnează cel mai adesea comportamentul femeilor heterosexuale cărora le place să se joace cu… bisexualitatea!

O persoană heterosexuală căreia îi place să flirteze cu peroane de acelaşi sex, făcând acest lucru pentru distracţie şi fără a fi bisexuală, se numeşte flexisexuală. Flexisexualitatea este întâlnită cel mai des în rândul femeilor tinere cărăra le place să simuleze o relaţie indecentă cu o altă femeie, fără însă a merge prea departe.

Flexisexualitatea, în tendinţe la Hollywood

Celebrităţile din oraşul îngerilor au făcut cunoscut acest obicei care a devenit repede interesant pentru toată lumea. Fanii vedetelor care nu ezită să facă spectacole cu tentă bisexuală vor să fie cool şi îşi imită idolii. Să ne amintim de sărutul Madonnei cu Britney Spears şi cu Christina Aguilera, de zvonurile privind aventurile Angelinei Jolie cu alte femei sau de comportamentul turbulentei Lindsay Lohan. Aceste persoane sunt heterosexuale, însă din diverse motive simulează jocuri sexuale cu alte persoane de acelaşi sex.

Actriţa Drew Barrymore, deşi a fost căsătorită de 2 ori, iar în prezent este căsătorită pentru a treia oară, a recunoscut că a avut în trecut câteva experienţe de natură lesbiană. Ea a explicat că la vremea respectivă se afla într-o perioadă a vieţii sale în care îşi dorea să-şi cunoască mai bine corpul, iar întâmplarea face că a apelat la trupul unei alte femei pentru a -şi atinge scopul.

Psihologii susţin că femeile sunt mai inclinate către flexisexualitate, de obicei după vârsta de 30 – 40 de ani, când ajung să aibă mai multă încredere în ele însele şi în propria sexualitate. Mergând pe principiul “de ce nu?”, şi mai ales după ce au ieşit dintr-o relaţie de lungă durată, femeile care experimentează erotismul alături de alte femei o fac pentru că sunt dezorientate, într-o continuă căutare de sine, pentru că vor să se distreze sau să atragă atenţia supra lor, sau pur şi simplu din curiozitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Delicatul subiect
Delicatul subiect "folosim prezervativ?"
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân