Experientele copilariei ne influenteaza viata sexuala?

Sexualitatea este parte a personalitatii noastre. Cum aceasta incepe a se contura inca din copilarie, agreem ca orice experienta pe care o traim de-a lungul intregii vieti ne influenteaza mai mult sau mai putin.
  • Publicat:
Experientele copilariei ne influenteaza viata sexuala?
Experientele copilariei ne influenteaa viata sexuala?

Cum influenteaza copilul de ieri viata sexuala a adultului de azi? Unde da mama creste riscul anumitor comportamente in intimitate? Cam da, din moment ce unele cercetari fac niste legaturi interesante. Psihologul nostru, Emilia Potenteu, abordeaza subiectul.

„As vrea sa stiu cum imi influenteaza experientele mele din copilarie viata sexuala ca adult. Si nu ma refer la extreme – abuzuri sau mai stiu eu ce… Nu, cazuri perfect normale, cateva exemple care li se aplica oamenilor de obicei. Imi imaginez ca toate lucrurile din anii cand suntem mici cantaresc mult mai tarziu”, se intreaba un cititor al revistei Ce se intampla, Doctore?

Sexualitatea este parte a personalitatii noastre. Cum aceasta incepe a se contura inca din copilarie, agreem ca orice experienta pe care o traim de-a lungul intregii vieti ne influenteaza mai mult sau mai putin. In urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia ca deviatiile sexuale ale adultilor pot fi puse in carca parintilor care si-au pedepsit copiii prin diferite forme de violenta.

Astfel bataia la fund influenteaza inclinatia catre limbajul vulgar in timpul actului sexual. Cei loviti peste fata devin maturi timizi si fara initiativa sexuala. Iar exemple de acest fel pot fi extrapolate in toate directiile comportamentale, fie ele educative, emotionale sau afective.

Emilia Potenteu: „Un alt tip de pedeapsa corporala analizata de cercetatori in corelatie cu sexualitatea este bataia care presupune lovirea copiilor cu alte persoane straine de fata. Acesti copii ajung sa dezvolte la maturitate tot felul de fantezii cu cat mai multe persoane. Se pare insa ca si copiii ce nu sunt agresati niciodata de parinti au de suferit, devenind relativ neutri fata de sexualitate.”

Citeste si: Copilul tau se masturbeaza. Cum ar trebui sa reactionezi?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: