Ejacularea feminină: 6 paşi pentru a atinge plăceri maxime

Toate orgasmele sunt bune, chiar dacă uzi sau nu patul. Află cum poţi ajunge la ejacularea feminină în doar şase paşi și fără prea mult efort.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ejacularea feminină nu este un mit, ci cât de poate de reală, iar o treime dintre femeile din întreaga lume susţin că au experimentat, măcar o dată, ejacularea feminină, în timpul actului sexual.  În timp ce unele dintre ele spun că acest lucru s-a întâmplat doar o dată sau de două ori, altele susţin că încă sunt confuze pentru că nu ştiu dacă au produs un fluid specific sau doar urină. Ejacularea feminină este un fenomen în care fluidele izbucnesc din vulvă sau vagin în momentul orgasmului. Acesta este un subiect extrem de controversat, mai ales că regizorii de pornografie susţin în repetate rânduri că toate femeile au orgasme care duc la ejacularea feminină, lucru complet fals.

Ce este ejacularea feminină?

Când o femeie este excitată, vaginul ei se lubrifiază şi, uneori, acest lichid natural se simte ca şi când ar ţâşni. Atunci când ne gândim la ejaculare, ne imaginăm un fluid care ţâşneşte peste tot, dar este puţin mai complicat de atât. Înainte de a vorbi despre modul în care este eliminat, trebuie să ştii exact despre ce lichid este vorba. Atunci când experimentezi ejacularea, există două secreţii care ies din vagin: una dintre ele este un fluid lăptos care provine din micile glande aflate pe uretră, iar celălalt lichid este urina eliminată din vezică în timpul sexului.

Un studiu făcut pe şapte femei care au experimentat ejacularea feminină, doctorii au folosit ultrasunete asupra vezicilor care erau goale. Mai apoi, acestea se stimulau singure sau cu ajutorul partenerilor, iar când erau aproape de orgasm, ultrasunetele au arătat că vezicile se umpleau la loc. După orgasm, vezica fiecărei femei se golea.

Ejacularea feminină: Orice femeie poate ejacula?

Potrivit unui cercetător spaniol, Francisco Cabello Santamaria, 70% dintre femei ejaculează un fluid care nu este urină, cel puţin o dată în viaţă. Acest lucru se poate întâmpla o singură dată, ocazional sau regulat. Unele femei secretă cantităţi mici de care nici nu sunt conştiente, în timp ce altele produc cantităţi foarte mari. Majoritatea studiilor realizate la scală mică şi care au fost făcut pe bază de chestionar, au arătat că în jur de 40% până la 54% dintre femei au observat că în timpul orgasmului elimină din uretră un fluid. În urma altui studiu la care au participat 233 de femei, doar 14% au avut orgasme şi au ejaculat, iar 54% au fost raportate ca experimentând ejacularea feminină cel puţin o dată.

De-a lungul timpului, acest fenomen a pus presiune asupra femeilor pentru a atinge plăcerea maximă. În schimb, pentru altele, a fost o uşurare să afle că nu sunt singurele şi că un corp normal şi sănătos poate elimina mai mult în timpul sexului decât transpiraţie.

Ejacularea feminină: cum să o obţii

Unii specialişti susţin că un număr foarte mic de femei sunt capabile să ajungă la ejaculare, în timp ce alţii sunt convinşi că fiecare poate învăţa cum să ajungă în acel punct. Pentru a atinge plăceri maxime sunt recomandaţi câţiva paşi:

  1. Scapă de inhibiţii. Pentru a ajunge la ejacularea feminină trebuie să scapi de inhibiţii, să te simţi în siguranţă şi relaxată faţă de partenerul tău şi să te laşi dusă de val. Dacă există ceva ce te reţine (o traumă, anxietatea faţă de sex, disconfort sau stânjeneală), terapia te poate ajuta să scapi de aceste probleme, iar acest lucru este recomandat din mai multe motive, altele decât cele de a obţine diferite orgasme.
  2. Asigură-te că eşti hidratată. Gândeşte-te doar: ai nevoie de apă pentru a elimina acele fluide. Dacă eşti deshidratată, corpul tău nu va putea produce lichidul de care ai nevoie pentru a ejacula.
  3. Goleşte-ţi vezica. Presiunea unei vezici pline te poate distrage de la plăcerea din timpul actului sexual sau te poate face să te simţi inconfortabil. Chiar dacă studiile despre ejacularea feminină arată că vezica se umple la loc înainte de eliminarea fluidelor, sigur nu îţi doreşti să începi o partidă de sex cu vezica plină.
  4. Întăreşte-ţi muşchii pelvieni. Această zonă a corpului conţine o serie de straturi şi muşchi, iar dacă lucrezi să îi întăreşti, vei ajunge mai repede, mai uşor şi mai frecvent să ai orgasme intense. Cel mai bun mod de a obţine acest rezultat este de a face exerciţii Kegel.
  5. Descoperă punctul G. Punctul G te ajută să descoperi mici plăceri, iar experţii sunt de părere că acesta este cheia ejaculării, în timp ce alte persoane susţin că această stimulare este posibilă şi cu stimularea clitorisului.
  6. Masturbează-te. Fiecare femeie ar trebui să petreacă ceva timp cu ea pentru a-şi cunoaşte mai bine corpul. Dacă ştii cum să-ţi stimulezi punctul G, cum trebuie să acţionezi în funcţie de senzaţiile pe care le simţi sau ce te face să simţi plăceri maxime, atunci când vei fi doar tu şi partenerul, fără nicio ruşine, îi poţi spune ce trebuie să facă pentru a ajunge să ejaculezi.

Este minunat să descoperi şi să experimentezi lucruri noi, dar ai grijă să nu pui prea multă presiune asupra ta atunci când ai orgasm. Toate orgasmele sunt bune, chiar dacă uzi sau nu patul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult