Ejaculare prematura? Barbati, nu e vina voastra!

Rapiditatea ejacularii este determinata de genele fiecarui barbat. Si pana sa apucati sa spuneti rautacios “Da, asa au zis si la infidelitate, ca o au in ADN”, aflati ca e un studiu serios, facut la Universitatea Utrecht si publicat mai apoi in Journal of Sexual Medicine.
  • Publicat:
Ejaculare prematura? Barbati, nu e vina voastra!
Ejaculare prematura? Barbati, nu e vina voastra!

Rapiditatea ejacularii este determinata de genele fiecarui barbat. Si pana sa apucati sa spuneti rautacios „Da, asa au zis si la infidelitate, ca o au in ADN”, aflati ca e un studiu serios, facut la Universitatea Utrecht si publicat mai apoi in Journal of Sexual Medicine.

Participantii la cercetare au fost barbati olandezi care sufereau de o forma primara a ejacularii premature – cu alte cuvinte aveau aceasta problema dintotdeauna. A mai existat un grup separat numit grup de control.

Timp de o luna, partenerele domnilor au folosit un ceas special acasa pentru a calcula minutele – sau secundele – pana la ejaculare, la fiecare act sexual. Informatiile au ajuns apoi la medici, care s-au pus pe analizat.

Explicatia sta in serotonina

In cazul barbatilor care sufera de ejaculare prematura, serotonina este mai putin activa intre nervii din acea sectiune a creierului care controleaza ejacularea. Printre multe altele, aceasta substanta este legata de activitatea sexuala si de apetit.

Este cea care transfera semnalele de la un neuron la altul. Tocmai pentru ca ea are o activitate atat de scazuta in zona in care va spuneam, semnalul nu se transmite cum trebuie in cazul barbatilor cu forma primara de ejaculare prematura (atentie, vorbim numai si numai despre ei, nu despre cei care nu s-au confruntat cu aceasta problema inca de la inceputul vietii intime, ci au intampinat-o pe parcurs, de la o vreme incoace).

Studiul a mers mai departe si s-a aflat ca o gena descoperita recent si botezata “5-HTTLPR” pare sa fie responsabila de cantitatea de serotonina, ceea ce inseamna ca ea controleaza pana la urma rapiditatea ejacularii. Cade astfel teoria potrivit careia ejacularea precoce in forma primara ar fi o afectiune strict de domeniul psihologicului si intra in pregatire posibile terapii genetice impotriva acestei situatii chinuitoare.

Citeste si: „Nu ejaculeaza, nu ma iubeste!” – cat de adevarata e afirmatia?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân