Ecosexualitatea sau cum să faci sex cu natura

Ecosexualitatea este o nouă identitate sexuală, dar ce implică ea, de fapt?
  • Publicat:
Ecosexualitatea sau cum să faci sex cu natura
FOTO: 123rf.com / Ecosexualitatea sau cum să faci sex cu natura
Să renunţi să utilizezi plastic şi să reciclezi în fiecare zi este cu totul altceva. Dar ecosexualii duc la un alt nivel iubirea faţă de planetă. Ce înseamnă ecosexualitate? Acesta este un trend în rândul identităţii sexuale care înseamnă pur şi simplu orice de la a întreţine relaţii sexuale cu planeta, până la a deveni cât mai eco-friendly posibil.
 
”Ecosexualitate este atunci când ecologismul întâlneşte sexologia”, explică pentru publicaţia Health Jennifer J. Reed, sociolog la Universitatea din Nevada, Las Vegas. ”Este ca şi când ţi-ai imagina că planeta îţi este iubită, mai degrabă”, continuă specialistul.
 
Dr. Reed mai spune că ecosexualitatea este un fel de ”termen umbrelă” pentru persoanele care tratează natura ca pe un partener plin de senzualitate pe care să-l protejeze decât ca pe o resursă pe care să o exploateze. Modul în care o persoană practică şi îşi exprimă ecosexualitatea depinde doar de ea.
 
Unul dintre cele mai comune moduri de a fi ecosexual este acela de a folosi produse biodegradabile şi/sau organice.
 
”O persoană care-şi arată ecosexualitatea în acest fel va cumpăra jucării sexuale prietenoase cu mediul înconjurător, lenjerii de pat din materiale naturale sau chiar tampoane şi absorbante organice”, menţionează Holly Richmond, terapeut. ”Folosind produse care nu dăunează planetei este o modalitate prin care o persoană vede atracţia”, continuă specialistul.
 
Pe de altă parte, există şi indivizi care fac sex la propriu cu natura, lucru care îi excită.
 
”În cazul unor persoane, să facă sex cu natura sau să incorporeze natura în actul sexual este ceea ce îi excită cel mai tare. Poate fi vorba de ceea ce simte atunci când iarba sau pământul ating pielea sau că natura este implicată în experienţa lor sexuală”, explică Richmond pentru Health.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”