Din baietelul tatei, barbat

Ce te faci cand baietelul lu’ tata se pregateste sa devina un barbat in toata firea, care are nevoie de sfaturi in noua viata, cea sexuala?
  • Publicat:
Din baietelul tatei, barbat
Din baietelul tatei, barbat

Ce te faci cand baietelul lu’ tata se pregateste sa devina un barbat in toata firea, care are nevoie de sfaturi in noua viata, cea sexuala? In care se va confrunta la un moment dat si cu nemernica rutina, ce macina multe cupluri. E nevoie de sfaturile psihologilor Emilia Potenteu si Iris Gogorici.

Sunt tatal unui baietel de 16 ani, e mare dar pentru mine tot baietel este. As vrea sa va cer un sfat cu privire la inceperea vietii lui sexuale. Nu a facut-o inca. Ar trebui sa stau de vorba cu el despre aceste lucruri, dar imi vine greu. Asa suntem noi barbatii. Mi-ati putea spune cum l-as putea aborda, ce sfaturi de capatai ar trebui sa-i dau. Simt ca trebuie sa-l pregatesc cumva.

In calitate de tata, sunteti primul exemplu pentru ceea ce inseamna sa fii barbat in viziunea fiului dumneavoastra. Sunteti profesorul si instructorul lui in drumul lui spre a deveni barbat. Iar baietelul de 16 ani nu mai este demult un baietel.

Sexul este o parte importanta a naturii umane. Afecteaza ceea ce simtim despre noi insine, imaginea de sine, chiar are impact asupra unora dintre deciziile de viata ale adolescentilor.

Puteti folosi ca exemplu o situatie din viata de zi cu zi pentru a sparge gheata. De asemenea, se pot folosi exemple de la televizor sau exemplul unei sarcini accidentale la o adolescenta pentru a deschide o conversatie despre sex sau intalniri.

Si cel mai important lucru, construiti in fiul dumneavoastra certitudinea ca sunteti „acolo” pentru el, oridecate ori simte nevoia de discutie sau de suport.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân