De ce nu mai vor bărbaţii sex?

O, dar ei vor sex tot timpul, veţi fi tentaţi să răspundeţi, chiar dacă lucrurile nu stau chiar aşa. Auzim placa potrivit căreia unui bărbat trebuie doar să îi faci un semn, sau nici măcar, şi va fi într-o clipită la picioarele tale goale. Şi totuşi, libidoul masculin, întocmai celui feminin, are suişuri şi coborâşuri, zile senzaţionale şi zile deloc grozave, motive să fie în floare sau, din contră, să pălească. Urmează un clasament al motivelor, un clasament de luat aminte.
  • Publicat:
De ce nu mai vor bărbaţii sex?

O, dar ei vor sex tot timpul, veţi fi tentaţi să răspundeţi, chiar dacă lucrurile nu stau chiar aşa. Auzim placa potrivit căreia unui bărbat trebuie doar să îi faci un semn, sau nici măcar, şi va fi într-o clipită la picioarele tale goale.

Şi totuşi, libidoul masculin, întocmai celui feminin, are suişuri şi coborâşuri, zile senzaţionale şi zile deloc grozave, motive să fie în floare sau, din contră, să pălească. Urmează un clasament al motivelor, un clasament de luat aminte.

Nu vom intra în cauzele care ţin de probleme medicale sau de probleme de cuplu extrem de grave şi delicate. Le vom lua pe acelea care sunt cel mai des întâlnite într-un cuplu considerat „normal”. Veţi spune probabil – am bănuit asta sau cum de nu m-am gândit la asta – atunci când le veţi citi.

Domnii nu se bat cu pumnii în piept expunându-le, iar femeile trăiesc oarecum la braţ cu acel crez fals de care vă spuneam la început – un bărbat vrea întotdeauna. Întotdeauna mai puţin în următoarele (şi multe alte) situaţii.

1. Când problemele de greutate sau de încredere ale partenerei în felul în care arată încep să câştige teren

Şi nu discutăm doar despre cazuri extreme, ci despre enorm de multe situaţii în cupluri de la care nici nu v-aţi aştepta la aşa ceva. Fie că într-adevăr se îngraşă, fie că au reuşit să dea jos – sau nici măcar nu au avut nevoie, dar se văd imperfecte – femeile îşi influenţează negativ viaţa intimă.

În cazul adăugării unor kilograme este evident de ce pasiunea se poate topi relativ uşor şi repede, dar nici în celălalt – al unei partenere nesigure care toată ziua se critică/plânge/analizează – lucrurile nu sunt greu de înţeles.

Dacă par aşa, încercaţi să faceţi un schimb imaginar – sunteţi cu un bărbat care fie a câştigat – 5, 8, 10 kilograme, fie se plânge de 3 ori pe zi că nu are fizicul pe care şi l-ar dori şi s-ar uita cu jind după toţi musculoşii. Am exagerat un pic ca să înţelegeţi efectul şi de ce această problemă de aspect fizic/încredere în sine este fruntaşă în topul motivelor care îl pot determina pe un bărbat să nu-şi mai dorească sexul.

2. Când doar el şi numai el are iniţiativa în dormitor

Altă prejudecată şi aici, ca şi cea de la începutul textului, cu dorinţa veşnică. Bărbatul nu a semnat nici un act la debutul relaţiei prin care se angaja să iniţieze el etern contactele intime şi prevederea nici nu vine gata inclusă în fişa „postului”.

Da, poveştile bunicii despre bunicul mereu cuceritor şi ea timidă şi mereu greu de cucerit au fost frumoase, cu accent pe „au fost”. Am discutat chiar zilele trecute cu un amic de când lumea cu mine, care mi-a povestit despre necazuri intime şi mi-a spus că se simte nedorit când se întâmplă să facă întotdeauna numai şi numai el primul pas spre pat.

Nedorit şi bifat cumva ca o obligaţie a relaţiei. Deci, ca să repetăm – bărbatul nu vrea mereu sex şi bărbatul mai vrea să se simtă şi el cucerit în astfel de momente apropiate. Nu vreau să aud de lipsă de curaj şi de frică de refuz şi de altele. Le puteţi avea când e vorba de străini, aici vorbim despre cea mai apropiată persoană din lumea întreagă. O persoană care trebuie să şi simtă asta.

3. Când femeia renunţă să se mai îngrijească şi se transformă în colegă de frigider şi de sufragerie

Aici aş putea să nu mai adaug nimic căci sunt absolut convinsă că ştie toată lumea despre ce vorbesc. Am văzut, din păcate, prea multe exemple perfect pentru acest motiv din clasament şi vedem zi de zi unele noi.

Asistam nu de mult la o discuţie, la o masă, între nişte prieteni care sunt împreună de 3 ani, iar el o întreba pe ea mai mult în serios decât în glumă, deşi audienţa zâmbea larg, ce a făcut oare cu toate hainele minunate pe care le purta în perioada în care începuseră să îşi dea întâlniri, cum de acum poartă fix 3 ţinute mereu rotite şi complet diferite de cele de atunci.

Delăsarea feminină după pecetluirea unei relaţii este subiect de studii şi cărţi groase pentru psihologi. Dar şi motiv de libidou scăzut pentru cel care îi este alături. Vorbe ca „dar l-am cucerit deja” sau „focul începutului a trecut” nu-şi au locul aici. O introspecţie însă e numai bună – de ce s-a ajuns aici şi ce poate fi făcut?

4. Când comunicarea pe teme sexuale aproape că nu există, iar el încă bâjbâie

Noi oamenii nu venim cu instrucţiuni de folosire, cu atât mai puţin cu unele atât de intime. Aşa cum i-am spus la început numele nostru, culoarea favorită şi care e formaţia rock care ne scoate cel mai tare din minţi, tot aşa trebuie să îi spunem şi ce preferinţe sexuale avem. Nu le va visa şi sunt mai mari şanse să aibă nişte numere potrivite la loto decât să nimerească, din experienţă, ce am vrea noi.

Sunt nenumărate relaţiile în care partenerii încă bâjbâie şi nu îşi cunosc pe deplin jumătatea. Ajungem aşa la orgasm mimat, partide pe care le amânăm cu dragă inimă, subiecte tabu şi câte şi mai câte insatisfacţii. Nu, nu e excitant pentru un bărbat să tot încerce să „nimerească”, să fie ţinut în întuneric şi să vadă mereu clar doar că nici de data asta nu pare să fi fost bine. În plus, nu e sănătos nici pentru partenera, evident privată de atâtea şi atâtea plăceri. Schimbaţi asta. Urgent.

Aşadar, dragelor, nu vă gândiţi că doar pentru că e prin preajmă şi e al vostru şi e mânat de instinctul procreării, bărbatul va face el ce ştie mai bine, indiferent de ce se întâmplă în jur, cu voi, cu relaţia. Nimic mai fals. Revizuiţi punctele de mai sus şi vedeţi dacă nu cumva ţineţi ascunsă la voi de prea multă vreme cheia unei vieţi sexuale spectaculoase. Dacă da, ştiţi ce aveţi de făcut.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”