Cum să faci sex când te doare spatele

Iată câteva poziţii sexuale pe care să le pui în practică atunci când ai dureri de spate
  • Publicat:
Cum să faci sex când te doare spatele
FOTO: pexels.com / Cum să faci sex când te doare spatele

Durerile de spate în timpul sexului pot provoca mai multă agonie decât extaz. Numeroase studii din întreaga lume arată că persoanele care se confruntă cu dureri de spate au parte de mai puţin sex pentru că durerile se accentuează. Mişcări precum arcuirea spatelui sau suportarea unei greutăţi poate fi o adevărată povară. Vestea bună este că specialiştii recomandă câteva poziţii sexuale pentru diferite tipuri de dureri de spate pe care le putem identifica. O altă variantă ar fi aceea de a rămâne fidel poziţiilor pe care le-ai încercat şi până acum, dar de data aceasta folosindu-te de o pernă.

Poziţii sexuale pe care să le încerci când te doare spatele

Nu există o poziţie magică despre care să spunem că funcţionează în orice situaţie, însă pentru a descoperi ce ţi se potriveşte trebuie să identifici motivul durerii de spate. În urma unui studiu s-au examinat mişcările coloanei vertebrale a 10 cupluri heterosexuale în timpul penetrării pentru a determina cele mai bune poziţii sexuale pentru durerile de spate, în funcţie de tipul durerii şi gen.

Doggy style. Această poziţie ar trebui să fie una confortabilă pentru persoanele care se confruntă cu dureri de spate atunci când se apleacă sau stau pe scaun prea mult timp. În plus, te poţi sprijini în mâini sau pe coate în funcţie de nevoile tale.

Misionarul. Poziţia misionarul este ideală pentru orice tip de durere de spate, fiind foarte confortabilă, mai ales că-ţi permite să ţii picioarele cum îţi doreşti.

Linguriţa. Iată încă o poziţie sexuală recomandă pentru durerile de spate, dar desigur, nu este potrivită oricui.

Sfaturi pentru durerile de spate în timpul sexului

Ajustează poziţia. Dacă durerile se accentează, încearcă să ajustezi postura. De cele mai multe ori, micile schimbări atât în privinţa posturii tale, cât şi a partenerului modifică orice neplăcere.

Fă o baie fierbinte înainte. Duşul sau băile fierbinţi pot elimina tensiunile musculare şi te ajută să te relaxezi înainte de orice tip de sex ai încerca să practici.

Ia un antiinflamator. Poţi alege ca înainte de sex să iei un antiinflamator care să conţină ibuprofen sau naproxen pentru a ameliora durerile de spate. Bineînţeles, poţi folosi chiar şi un unguent în zona care-ţi provoacă disconfort.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”