Cum să ajungi la orgasm: ce pot învăţa femeile heterosexuale de la cuplurile de lesbiene

Iată o listă cu câteva trucuri pe care le poţi învăţa de la cuplurile de lesbiene pentru a ajunge la orgasm.
  • Publicat:
Cum să ajungi la orgasm: ce pot învăţa femeile heterosexuale de la cuplurile de lesbiene
FOTO: 123rf.com / Cum să ajungi la orgasm: ce pot învăţa femeile heterosexuale de la cuplurile de lesbiene

Dacă vorbim despre orgasme, femeile ştiu cel mai bine ce-şi doresc…femeile. Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală vorbeşte despre relaţia dintre preferinţele sexuale şi orgasm. Cercetările arată că lesbienele au mai multe şanse să ajungă la orgasm în timpul sexului spre deosebire de colegele hetero sau bisexuale. Iar asta nu este singura cercetare care arată că sexul între femei iese triumfător în privinţa orgasmelor. Un al doilea studiu publicat în Arhivele Comportamentului Sexual a ajuns la concluzia că femeile care întreţineau relaţii sexuale cu bărbaţi, făceau sex în medie de 15 ori pe lună, în timp ce femeile care întreţineau relaţii sexuale tot cu femei, făceau sex de 10 ori pe lună.

Deşi numărul partidelor sexuale este mai mic, lesbienele care au participat la studiu aveau orgasm de trei ori mai mult comparativ cu femeile heterosexuale. Nu, nu trebuie să-ţi schimbi orientarea sexuală pentru a te bucura de mai multe orgasme sau de partide de sex de calitate, ci pur şi simplu poţi lua în calcul câteva ponturi oferite de femei care ştiu ce-şi doresc alte femei şi pune-le în practică atunci când te afli cu partenerul printre aşternuturi.

Nu te stresa în privinţa orgasmului

Nu-ţi impune să ajungi la orgasm pentru că astfel vei fi mult mai preocupată de gândul în sine şi nu te vei mai concentra pe ceea ce simţi de fapt în momentul în care partenerul te atinge şi încearcă să te ducă pe culmile plăcerii. Pe scurt, îţi sabotezi singură plăcerea şi dispoziţia. Sexul este mai mult decât un orgasm. Este modul prin care îţi dai voie să te detaşezi şi să ai o conexiune profundă cu partenerul. Să te bucuri de fiecare moment, fiecare atingere, iar astfel vei fi mult mai relaxată.

Ţintă: sânii

Alege o lenjerie sexy, optează pentru piercing-ul în sfârc sau, cel mai simplu, caută poziţii sexuale în care sânii să fie în centrul atenţiei, iar partenerul să îi poată atinge cu uşurinţă. Pentru multe dintre femei, sânii joacă un rol foarte important, iar ca să ajungă la orgasm, nu trebuie neglijaţi! Aşadar, atât în timpul preludiului, cât şi în timpul actului sexual, atenţia trebuie să graviteze în jurul sânilor. Şi nu ezita să oferi şi câteva ”instrucţiuni” dacă este nevoie. Îţi faci un bine.

Punctul C

Stimularea clitorisului le ajută pe femei să ajungă mult mai repede la orgasm. Să nu uităm că în jurul lui se află peste 8000 de terminaţii nervoase şi, fiind un organ extrem de sensibil poate ajuta mai mult decât crezi. Pont: în timpul penetrării poţi atinge clitorisul fie cu degetele, fie folosind un vibrator sau o altă jucărie sexuală.

Râzi în momentele ”stânjenitoare”

Trebuie să recunoaştem că sexul în viaţa reală nu are nicio treabă cu ceea ce vedem prin filme. Şi ştiţi cum se spune: ”dacă nu ai râs măcar o dată în timpul sexului, înseamnă că nu faci ce trebuie”. Sau că eşti cu persoana nepotrivită. De multe ori, sexul este stângaci, uşor penibil şi stânjenitor, iar asta este perfect normal. Îţi mai amorţeşte o mână, corpul scoate diferite sunete, te loveşti sau chiar cazi din pat şi tot aşa. În final, toate aceste momente, tratate cu zâmbetul pe buze, nu fac altceva decât să elimine tensiunea dintre parteneri.

Spune ce-ţi doreşti

Asigură-te că partenerul ştie ce-ţi place şi ce nu, iar astfel vei ajunge mai uşor la orgasm. Nu este nimic ciudat să comunici înainte, în timpul sau chiar după sex legat de preferinţele tale. În fond, salvezi o partidă de sex de la eşec. Îţi cunoşti corpul mai bine decât oricine altcineva, iar dacă partenerul face ceva ce pur şi simplu nu-ţi stârneşte nimic, spune-i.

Concentrează-te pe plăcerea partenerului

Chiar dacă este vorba de o aventură sau de o relaţie serioasă, este foarte simplu să faci sex şi să te gândeşti doar la propria plăcere. Dar ce-ai zice dacă ţi-ai lua în calcul şi partenerul? Priveşte-l în ochi şi nu savura doar momentul în sine şi plăcerea, ci şi prezenţa lui. Fii atentă la ceea ce-l excită, la respiraţia sacadată, la modul în care te sărută sau te atinge şi vei observa că eşti cu un pas mai aproape de orgasm.

Nu te mai grăbi

Mulţi dintre noi ne gândim la preludiu ca la un moment de câteva minute pe care să-l abordăm: un fel de introducere a sexului peste care sărim rapid. Tot acest proces face parte din ”drumul către orgasm”.

Vorbeşte ”urât”

Un motto pe care ar trebui să-l aplici în partidele de sex ar fi ”comunicarea este cheia”. De fapt, comunicarea este cheia nu doar în sex, ci în orice situaţie în care te afli. Spune-i partenerului ce-ţi doreşti, ce-ţi place, ce nu funcţionează şi, de ce nu, spune-i că-l doreşti. Sau cât de mult îl doreşti.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”