Cum influenţează treburile casnice viaţa sexuală

Cuplurile heterosexuale, care îşi împart treburile casnice în mod egal, au parte de mai mult sex, conform unui studiu recent
  • Publicat:
Cum influenţează treburile casnice viaţa sexuală

Cuplurile heterosexuale, care îşi împart treburile casnice în mod egal, au parte de mai mult sex, conform unui studiu recent, notează Descoperă.

„Cuplurile contemporane, care aderă la o diviune a muncii egală, sunt singurele cupluri care au experimentat o îmbunătăţire a frecvenţei actelor sexuale, comparabil cu omologii lor din trecut”, a declarat în noua sa lucrare profesorul Sharon Sassler, de la Universitatea Cornell.

„Alte grupuri, precum cele în care femeia îndeplineşte majoritatea obligaţiilor casnice, au experimentat  un declin în frecvenţa activităţii sexuale. Descoperirile sunt notabile, rapoartele indică faptul că frecvenţa relaţiilor sexuale a suferit un declin de-a lungul planetei în ultimii zece ani„, a adăugat ea.  Descoperirile lui Sassler sugerează că, în cadrul cuplurilor fără stereotipuri sexiste, în ceea ce priveşte munca casnică  există o dorinţă interdependentă mult mai puternică.

Studiul, care va fi publicat în revista Marriage and Family, a descoperit că partenerii care îşi împărţeau  treburile casnice în mod egal  întreţineau între şase şi opt relaţii intime pe lună, minimum. Comparat cu până la cinci relaţii intime pe lună în cazul cuplurilor în care unul dintre parteneri efectua majoritatea treburilor casnice.

În gospodăriile  cu o distribuţie inegală a  treburilor casnice, persoana care efectuează majoritatea treburilor sunt mai mult femei decât bărbaţi. ,”Munca de rutină din casă”, aşa cum este denumită în cercetarea lui Sassler, implică:  gătirea mâncării, spălatul vaselor şi cumpărăturile casnice.

„Studiul a descoperit că  frecvenţa relaţiilor sexuale din cuplu s-a îmbunătăţit nu numai în cadrul cuplurilor  cu o  diviziune a muncii casnice,  ci şi în cazul partenerilor care nu au stereotipuri de gen, cum ar fi gătitul şi spălatul pentru femei  şi schimbatul becurilor pentru barbaţi”, se mai arată în cercetare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
De ce mimează femeile orgasmul
De ce mimează femeile orgasmul
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân