Condimentul care ajută femeile să atingă orgasmul. Cum să creşti apetitul sexual, chiar şi la menopauză

În urma unui studiu s-a descoperit că schinduful nu e ideal doar pentru condimentarea preparatelor indiene, ci şi a sexului.
  • Publicat:
Condimentul care ajută femeile să atingă orgasmul. Cum să creşti apetitul sexual, chiar şi la menopauză
FOTO: 123rf.com / Condimentul care ajută femeile să atingă orgasmul. Cum să creşti apetitul sexual, chiar şi la menopauză

Cercetările arată că un supliment alimentar care conţine un condiment din India, folosit foarte des în preparate exotice, poate accelera apetitul sexual al femeilor. În cadrul unui studiu la care au luat parte 29 de femei cu vârste diferite, timp de două luni, acestora li s-au administrat pastile pe bază de plante care conţin schinduf.

În timpul studiului, au putut fi observate îmbunătăţiri în privinţa dorinţei sexuale, lubrifierii vaginale, a orgasmelor şi satisfacţiei sexuale. Oamenii de ştiinţă susţin că schinduful a ajutat la accelerarea circulaţiei sangvine către aparatul genital, dar şi la creşterea nivelului de testosteron, ambele responsabile de creşterea libidoului.

Cercetătorii spanioli de la Palacios’ Institute of Women’s Health, au administrat pilulele chiar şi femeilor cu vârste de 45-65 de ani, aflate la menopauză şi post-menopauză. De cele mai multe ori, scăderile nivelurilor hormonale din timpul menopauzei indică lipsa apetitului sexual, dar şi apariţia uscăciunii vaginale. La începutul cercetării, femeile au fost chestionate în privinţa libidoului, mai târziu acesta fiind măsurat pe o scală de la 0-36. Se considera că femeile care aveau rezultate sub 26 erau predispuse riscului de a se confrunta cu disfuncţii sexuale, iar media era de 20. După două luni în care le-au fost administrate acele pastile pe bază de plante (care conţin schinduf), creşterile erau semnificative, media ajungând la 25.

Cercetătorii, îndrumaţi de Dr. Santiago Palacios, au menţionat în lucrare că: ”administrarea acestui produs este asociată cu o creştere semnificativă, nu doar a dorinţei sexuale şi excitării, ci şi a intensităţii orgasmelor şi lubrifierii vaginale”.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul medical BMC Women’s Health.

Cercetările anterioare sugerează că aproape jumătate dintre femei sunt afectate de aceste probleme într-un anumit moment al vieţii, fie că vorbim de dificultăţi în relaţie, de stres sau oboseală, fie că este vorba de o problemă de sănătate.

Apetitul sexual variază de la o persoană la alta, dar dacă această problemă afectează relaţia de cuplu, este recomandată vizita la un specialist sau terapeut.

Cauze comune ale scăderii libidoului:

  • Problemele de relaţie- nu există comunicare între parteneri, există probleme de încredere între parteneri
  • Probleme sexuale- uscăciune vaginală sau disfuncţie erectilă
  • Stres, depresie sau anxietate
  • Vârsta- nivelul hormonilor scade în perioada menopauzei
  • Sarcină şi alăptare- apar schimbările hormonale, epuizarea, părinţii sunt concentraţi pe creşterea copilului
  • Probleme de sănătate- boli de inimă, cancer, diabet
  • Medicamentaţie- antidepresive sau medicamente pentru hipertensiune
  • Consumul de alcool şi droguri
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”