Chirurgia estetică vaginală

Aţi pierdut libidoul când percepţia asupra vaginului s-a transformat într-un coşmar? În timpul sexului, labiile vaginale vi se par neatrăgătoare din punctul de vedere estetic? Pe scurt, nu vă mai bucuraţi de sex la fel ca înainte şi simţiţi nevoia de o schimbare...
  • Publicat:
Chirurgia estetică vaginală

Aţi pierdut libidoul când percepţia asupra vaginului s-a transformat într-un coşmar? În timpul sexului, labiile vaginale vi se par neatrăgătoare din punctul de vedere estetic? Pe scurt, nu vă mai bucuraţi de sex la fel ca înainte şi simţiţi nevoia de o schimbare…

Pe lângă tot felul de terapii motivaţionale care sunt extrem de eficiente, o parte dintre medici recomandă refacerea imaginii genitale. Aveţi o varietate de soluţii care, se pare că nu au contraindicaţii.

Totuşi, înainte de a decide, trebuie să consultaţi un medic şi să ştiţi că vaginoplastia:

1. Oferă opţiuni reale – procedură chirurgicală minoră disponibilă pentru remodelarea şi îmbunătăţirea imaginii zonei genitale. Din perspectivă estetică, vaginoplastia optimizează funcţia zonei vulvare şi vaginale.

2. „Rejuvenarea vaginală” redă trăsăturile iniţiale ale organului genital specifice unei femei tinere – dimensiunea specifică, contracţia musculară puternică, mucoasa vaginală subţire.

3. Este acea procedură chirurgicală ce are capacitatea de a restaura ţesuturile laxe (pierderea tonusului muscular, întindere în mod abuziv) şi de a reabilita contracţia musculară.

4. Are capacitatea de a reconstrui un vagin ce prezintă defecte congenitale (traume, boli ce au afectat vizibil vaginul).

5. Poate schimba forma şi dimensiunile vaginului – de cele mai multe ori modificate în timpul naşterii.

6. Tonifică muşchii vaginului, îngustând diametrul canalului vaginal, cu efecte benefice şi asupra intrării în vagin. În acest caz, se urmăreşte sporirea plăcerii sexuale.

7. Foarte rar, corectează dezvoltarea anormală a vaginului.

8. Se poate folosi şi ca metodă chirurgicală pentru schimbarea sexului.

Pe de altă parte, vaginoplastia implică :

• Înainte de operaţie, analize ale urinei şi ale sângelui.

• Tot înainte de operaţie, este interzisă administrarea oricărui medicament.

• Spitalizare obligatorie.
• În timpul intervenţiei, muşchii vaginului sunt strâmtaţi prin legături dizolvabile, iar surplusul de piele este eliminat.

• După operaţie, există riscul apariţiei unor edeme sau manifestarea unor dureri temporale ce necesită tratament medicamentos.

• Imediat după operaţie, te poţi confrunta şi cu sângerări abundente. De aceea, trebuie să ai încredere în medicul tău şi în aptitudinile sale chirurgicale.

• De obicei, activităţile uzuale se reiau după aproximativ 8 zile de la efectuarea intervenţiei chirurgicale, iar contactul sexual este recomandat în siguranţă după circa 40 de zile.

• Dacă nu respectaţi indicaţiile medicului şi nu sunteţi atent supravegheată, vă puteţi expune unor riscuri suplimentare, cum ar fi: infecţii, cistită, dificultăţi în procesul de urinare, hematoame, refacere neadecvată.

• La o lună de la intervenţie nu vă sunt permise activităţile fizice ce solicită un grad de efort mai mare, precum mersul pe bicicletă. La polul opus, nu este sănătos să staţi în poziţia şezândă mai mult de 1 oră, fără să vă mişcaţi.

• Este recomandat, de asemenea să purtaţi lenjerie intimă lejeră, de preferat din bumbac.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: