Ce se întâmplă cu vaginul dacă faci prea mult sex: se măreşte sau nu?

Haideți să aflăm împreună ce se întâmplă cu vaginul dacă faci prea mult sex. Multe persoane au impresia că acesta se „lărgește”.
  • Publicat:

Multe zvonuri şi mai ales mituri au apărut de-a lungul anilor legate de viaţa sexuală, de la legătura dintre mărimea penisiului şi a palmelor sau a numărului de la pantof, până la ideea că femeile preferă partenerii dotaţi. De data aceasta, un alt lucru ne macină: mărimea vaginului are legătură cu frecvenţa sexului? Multe persoane au tendinţa să spună că cu cât petreci mai mult timp în dormitor, mai exact, cu cât faci mai mult sex, cu atât vaginul îşi modifică dimensiunile. Haideți să aflăm împreună ce se întâmplă cu vaginul dacă faci prea mult sex.

”Lărgirea” vaginului nu este posibilă, câtă vreme sexul nu este dus la extreme, iar practica lui nu devine ceva ieşit din comun. Aşadar, răspunsul clar este nu, nu se poate mări dacă faci prea mult sex sau dacă ai prea mulţi parteneri. Vaginul este o zonă a corpului în care se regăseşte sistemul nervos, iar circulaţia sangvină este nelipsită, ceea ce aduce un plus de elasticitate. Mai exact, atunci când eşti excitată, vaginul se lubrifiază în mod natural, se extinde şi astfel face loc penetrării penisului. Odată ce starea de excitare dispare, iar contactul sexual s-a terminat, vaginul revine la forma iniţială.

Există totuşi câteva excepţii. De exemplu, atunci când faci sex pentru prima oară, de mai multe ori, deschizătura vaginului se măreşte, iar asta pentru că până atunci a fost acoperită de himen, membrană cu care femeile se nasc şi se află chiar la intrarea în vagin. Dar nici acest lucru nu este sigur din moment ce himenul se poate rupe foarte uşor prin folosirea tampoanelor sau chiar în urma practicării unui sport. Chiar şi fără himen, canalul vaginal nu are cum să se mărească.

Singurul moment în care vaginul este afectat şi mărit este atunci când are loc naşterea naturală, dar chiar şi în acest caz, dimensiunea acestuia nu este substanţială şi observabilă, în special pentru că vaginul se poate mula perfect pe penis, fără ca partenerul să simtă o diferenţă uriaşă.

Aşadar, mărimea vaginului, fie că dimensiunea sa a fost schimbată de aducerea pe lume a unui copil sau pentru că ai întreţinut relaţii sexuale cu un partener dotat, nu este necesar să rămână la fel toată viaţa. Odată ce femeile ajung la menopauză, intrarea în vagin poate deveni mai strâmtă, în special dacă actul sexual nu se practică frecvent. Acest proces de îngustare este dat şi de nivelul scăzut de estrogen produs după menopauză.

Există bărbaţi care vorbesc de dimensiunea vaginului partenerelor pe care le-au avut, dar nu trebuie să-i ascultaţi, mai ales că acest lucru este foarte greu de observat. Doar un bărbat cu penisul prea mic poate simţi aceste diferenţe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
De ce apar amorțelile?
De ce apar amorțelile?