Câte calorii se ard în timpul sexului: este sau nu mai bun decât mersul la sală?

Surprinzător sau nu, în timpul sexului putem arde aproape la fel de multe calorii ca la sală şi totodată să ne definim corpul.
  • Publicat:
Câte calorii se ard în timpul sexului: este sau nu mai bun decât mersul la sală?
FOTO: pixabay.com / Câte calorii se ard în timpul sexului: este sau nu mai bun decât mersul la sală?

Când eşti în timpul unei partide nebune de sex, cu siguranţă te simţi ca şi când ai fi în mijlocul unui antrenament, fie el de aerobic, cycling sau yoga. Un mic studiu din Marea Britanie, realizat în 2013 a comparat 30 de minute de sex cu 30 de minute de mers pe bandă, pentru a putea observa diferenţa de calorii arse în ambele situaţii.

Fiecare partidă de sex din cadrul studiului a durat între 10 şi 57 de minute, ceea ce a însemnat că în cazul femeilor s-au ars cel mult 177 de calorii, iar în cazul bărbaţilor 239 de calorii. Între timp, o jumătate de oră de alergat pe bandă a rezultat în medie o ardere de 213 calorii la femei şi 276 de calorii la bărbaţi.

Dacă ar fi să comparăm rezultatele, sexul nu vine la pachet cu rezultate spectaculoase şi nici nu creşte masa musculară, dar sunt anumite poziţii care îţi lucrează talia, abdomenul, umerii sau chiar picioarele, de exemplu. De asemenea, o partidă de sex te ajută să fii mai flexibil şi, de ce nu, mai rezistent.

Femeia deasupra este una dintre poziţiile prin care poţi lucra braţele şi umerii dintr-o poziţie semi-plank sau poţi lucra picioarele. De asemenea, sexul în picioare este ideal pentru a lucra mai multe grupe de muşchi. Exersând în dormitor îţi poţi creşte rezistenţa pentru antrenamentele la sală, mai ales dacă te concentrezi asupra antrenamentelor care lucrează intens musculatura sau conţin exerciţii cardiovasculare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”