Cand sexul bate la usa…

Indiferent ca ai experienta la intalniri sau ca abia ai pasit in aceasta lume, ori inca iti revii de pe urma unei deziluzii, exista reguli care se aplica in tiate acsete cazuri. Cat de repede alegi sa te saruti cu partenerul tau cel nou? Cand iti dai seam
  • Publicat:
Cand sexul bate la usa...
Cand sexul bate la usa...

Desi nu exista o regula propriu-zisa, totul depinde de maniera in care evolueaza lucrurile. In acest sens, studiile arata ca cei tineri tind sa se aventureze intr-o relatie mai repede decat cei trecuti de prima tinerete. Acelasi lucru se petrece si atunci cadn vine vorba despre relatiile intime, care debuteaza mai devreme in cazul unui cuplu tanar, in comparatie cu un cuplu mai in varsta. Odata cu maturizarea, partenerii capata si o prudenta mai pronuntata, precum si rabdare, datorata experientei de viata. Acest lucru se explica si prin faptul ca persoanele mature stiu ce presupune implicarea sexuala fata de partenerul de cuplu, si cunosc si consecintele acesteia.

Relatia de cuplu este principala constanta care dicteaza sosirea sau amanarea dorintei partenerilor de a petrece noaptea impreuna. De aceea, nu exista parametri clari si nici limite de incadrare a momentului ideal. In acest sens, la stabilirea lui participa mai multi factori, printre care, dupa cum am punctat si mai sus, varsta, experienta sexuala, pregatirea intelectuala si nu numai. Sfatul expertilor este sa abordati orice intalnire cu prudenta, sa analizati foarte bine toate faptele care rezulta din aceasta si sa nu va pripiti niciodata in ceea ce priveste luarea deciziei. Chiar daca uneori poate parea tarzie, ori prea timpurie, pasiunea si ratiunea trebuie sa se impleteasca perfect.

De ce sa astepti?
Sfatul sexologilor este sa fiti precauti si sa asteptati atat cat trebuie, chiar daca uneori ar putea parea prea mult. Este foarte important sa fii sigura inainte de a face dragoste prima data cu noul partener. Trebuie sa stii cu siguranta ca iti doresti acest lucru, si sa poti face fata tentatiei de moment. Exista multe cazuri in care femeile cedeaza pasiunii de moment, ajungand sa regrete mai tarziu si sa isi dea seama ca nici macar nu erau atrase de barbatul respectiv. Sexul prea devreme intr-o relatie poate face dificila comunicarea, poate denatura adevarata fata a partenerului si poate, in ultima instanta, dauna. In acest sens, este posibil ca obicetivitatea sa fie subminata, situatie in care relationarea celor doi parteneri se poate dovedi a fi defectuoasa.

Intai discutati, apoi treceti la fapte!
Chiar daca nu orice relatie duce la casnicie, este normal ca membrii cuplului sa stea de vorba si sa vada in ce masura o eventuala relatie sexuala le poate influenta relatia. Fiecare dintre ei trebuie sa stie exact ce doresc de la partener si in ce masura pot oferi ceea ce li se cere. De aceea, este bine sa stea de vorba deschis, inainte de a trece la fapte, mai ales ca de multe ori femeile vad sexul ca pe o legatura, in vreme ce barbatii nu impartasesc aceasta apreciere.

Stai de vorba cu tine inainte de toate!
Este foarte important, atat pentru tine cat si pentru partener. Odata ce v-ati hotarat sa incepeti sa faceti dragoste, el trebuie sa fie la curent cu eventualele dificultati pe care le intampini, si invers. In plus, este bine ca si femeia si barbatul sa stie preferintele si limitarile celuilalt pentru a nu avea surprize mai tarziu. Preferintele si limitarile de care am vorbit sunt atat de ordin fizic, cat si mental, iar ele pot fi definite numai prin comunicare cu propria persoana. Autocunoasterea si cunostintele de sexualitate joaca un rol crucial in acest sens.

Cu picioarele pe pamant
De-indata ce ai stabilit cu tine insati ce astepti de la intalnirea cu noul tau partener, nu ezita sa ii impartasesti si lui concluziile la care ai ajuns! Daca tot ce vrei de la el este o aventura de scurta durata, este datoria ta sa il pui in tema cu acest fapt. Desi ar putea sa nu fie foarte incantat de situatie, macar vei fi sigura ca i-ai prezentat lucrurile asa cum erau, inca de la inceput.

Doua aspecte foarte importante indiferent de ce fel de relatie iti doresti de la partener sunt contraceptia si bolile cu transmitere sexuala. Inainte de a demara orice relatie sexuala trebuie sa fii suficient de informata in legatura cu posibilitatea de a contacta o astfel de boala, precum si cu cea de a ramane insarcinata. Asigura-te ca si partenerul tau are cunostinte despre aceste lucruri, si nu lua niciodata decizii pripite doar de dragul pasiunii de moment. Bolile cu transmitere sexuala reprezinta un adevarat cosmar, unele punand chiar viata in pericol, in vreme ce o sarcina poate complica foarte mult lucrurile, mai ales in cazul tinerelor.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân